Preokret u priči oko proračuna; Vučetić: “Pročitao sam odluku, amandmani su zakoniti! Dukiću, toliko naivni nismo, očekujete našu proceduralnu grešku”

Marko Vučetić, predsjednik Gradskog vijeća proučio je dopis Ministarstva financija kojom je potvrđena Dukićeva odluka o obustavi gradskog proračuna.

Priča se bitno mijenja. Osim što su tri amandmana ocijenjena kao zakonita, ni preostali decidirano nisu proglašeni nezakonitima. Nezakoniti su izvori financiranja, na što su vijećnici više puta skretali pažnju.

Iz odluke je razvidno da je od 16 najavljenih amandmana za koje je Dukić rekao da će ih uputiti na ocjenu zakonitosti, uputio njih 11. Za osam je utvrđeno da nemaju zakonite izvore financiranja, a za tri da to nije bilo moguće utvrditi, odnosno da su zakoniti. Usprkos političkom govoru koje Ministarstvo financija koristi i izrijekom ne kaže amandmani su zakoniti, oni to jesu, jasan je Vučetić.

Ne postoji nikakva uputa o daljnjem djelovanju od strane spomenutog resora.

Po tome ne možemo ni djelovati. Čekam hoće li Ministarstvo uprave i pravosuđa dostaviti ikakav dopis s uputom o daljnjim mogućnostima. Mi sada zasigurno nećemo napraviti proceduralnu grešku, jer pretpostavljam da je Dukiću i njegovoj ekipi namjera da se mi aktiviramo kao Gradsko vijeće, iako nismo ovlašteni predlagatelji proračuna. Djelovat ćemo samo sukladno uputama Ministarstva uprave, jer je konačni cilj da napravimo proceduralnu grešku koja će rezultirati protuzakonitom odlukom, a samim time i raspuštanjem Gradskog vijeća. Toliko naivni nismo!, poručuje Vučetić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...