Tarik Filipović nakon Ćirine smrti: “Ćiru nisam imitirao, ja sam ga igrao!”

Jedan od rijetkih koji je znao imitirati način govora velikog trenera Miroslava Ćire Blaževića, koji nas je napustio u 88. godini života, svakako je 51-godišnji glumac Tarik Filipović koji je za Antenu Zadar rekao da je Ćiri ušao u dušu, te da ih je obojicu povezivalo nešto više od samog prijateljstva.

– Odmah moram reći da Ćiru nikad nisam imitirao, ja sam ga igrao i igram ga još uvijek u predstavi! Ne volim riječ imitacija, jer to je nešto kafanski i površno. Igrati nekoga i donijeti na scenu njegovu kožu i dušu, jer kad uđeš čovjeku u dušu najmanji problem je nekome pogoditi boju glasa ili izraz lica. Ući nekome u dušu i shvatiti način razmišljanja, to je za mene vrhunac nečega što ljudi zovu imitacijom. Ćiro nije otišao iznenada, jer svi smo znali da se kraj približava.

Njegov odlazak teško prihvaćam, jer nitko ne shvaća da je ljudima koji su ga iskreno voljeli teško uopće pričati, niti znaš što bi rekao u moru svega što bi se o njemu moglo pričati. Ćiro nije za komentar, on je za emisiju od dva sata da bi uopće i mogao kazati svoja iskustva s njim i kako sam ga doživio za života. Teško mogu nešto suvislo reći, ovog trenutka mi se lakše izraziti pisanjem nego govorom. Obojica smo se stvarno povezali, rođeni smo zračne linije udaljenosti jako blizu, on u Travniku, ja u Zenici, puno istih stvari smo voljeli i njima se veselili. Ćiro mi je stalno govorio “ja ti nisam prijatelj, ja sam ti obitelj”. Falit će mi Ćiro puno, svačiji život je film, ali njegov život i osobnost su unikatni, zaključio je Tarik Filipović.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...