U Kašiću obilježena 30. obljetnica pogibije 23 branitelja iz Slavonskog broda i okolice iz 3. bojne 3. gardijske brigade “Kune”

Jučerašnji dan u povijesti stvaranja samostalne Hrvatske ostao je zapamćen po pogibiji 23 branitelja iz Slavonskog Broda i okolice, pripadnika 3. bojne 3. gardijske brigade „Kune“. Na mjestu stradanja u Kašiću obilježena je 30. obljetnica njihove pogibije.

Sa zahvalnošću i poštovanjem prema danim životima za samostalnu Hrvatsku, članovi Udruge veterana 3. gardijske brigade „Kune“ zajedno sa sudionicima VRO Maslenica, roditeljima poginulih, pripadnicima ratnih postrojbi, izaslanstvima Predsjednika RH, Vlade RH i resornih ministarstava, predstavnicima Grada Slavonskog Broda, Grada Zadra, Zadarske županije te brojnih braniteljskih udruga, položili su vijence i upalili svijeće.

Odavanju počasti u Kašiću prethodilo je polaganje vijenaca u Islamu Latinskom odakle je krenuo polumaraton za poginule branitelje do Novigrada. U programu komemoracije sudjelovali su i učenici 6. razreda OŠ Dragutin Tadijanović iz Slavonskog Broda.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...