VELIKI INTERES U Zadru zakupljeni svi poslovni prostori u vlasništvu države

U petak, 27. siječnja 2023., održano je otvaranje ponuda za zakup 30 državnih prostora u 8 gradova po javnom pozivu za zakup poslovnih prostora od 24. prosinca 2022. Na natječaj Državnih nekretnina pristiglo je 89 ponuda, a uspješnost natječaja veća je od 75 posto te je predviđeno sklapanje 23 ugovora o zakupu.

Kako zsu izvijestili iz Državnih nekretnina, najveći broj ponuda pristigao je za poslovni prostor prve zone od 90 m2 u Križanićevoj 15 u Zagrebu. Za njega je konkuriralo 13 ponuditelja, a postignut je iznos po četvornom metru od 27,7 eura. Drugi po redu interes s 12 zaprimljenih ponuda iskazan je za strogi centar grada, za prostor također od 90-ak m2 u nultoj zoni odnosno Jurišićevoj 5, za koji je postignut i najviši iznos zakupnine po četvornom metru od 41 eura. Slijedi ih poslovni prostor u drugoj gradskoj zoni, u Savskoj 19, sa osam ponuda i postignutom zakupninom od 13 eura po četvornom metru.

Ponude su pristigle za 88 posto poslovnih prostora ponuđenih u Zagrebu, a stopostotna uspješnost natječaja prema prvim preliminarnim rezultatima zabilježena je za Split, Zadar, Pulu, Požegu i Petrinju. Od sedam poslovnih prostora za koje nije pristigla ni jedna ponuda, dva se nalaze u Zagrebu, a preostali u Karlovcu i Osijeku. Nakon obrade svih ponuda i objave službenih rezultata, za poslovne prostore za koje nije bilo interesa na ovom natječaju bit će omogućen iskaz interesa za zakup na jednom od sljedećih natječaja Državnih nekretnina.

Službeni razultati natječaja za zakup 6/22 i zapisnik s otvaranja ponuda koje je održano u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine bit će objavljeni do kraja sljedećeg tjedna, o čemu će ponuditelji uz objavu na internetskim stranicama tvrtke biti obaviješteni i elektroničkom poštom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...