Babić: “Sljedeći tjedan trebali bi sve definirati i objaviti prijedlog proračuna za Gradsko vijeće”

Prije dva i pol mjeseca Branko Dukić odlučio se na radikalan potez i potpisao Odluku o obustavi izvršenja proračuna za 2023. godinu.

Trenutak koji se čeka je da se na sjednici Gradskog vijeća ponovno pojavi točka proračuna na kojoj će vijećnici, ukoliko bude političke volje i kompromisa, usvojiti novi, zakonit proračun.

U međuvremenu, teku pregovori. Zatvoreni su za javnost, ali od dogradonačelnika doznajemo u kojoj su fazi.

Razgovori su konstruktivni, idu prema svome kraju, mislim da će manje više sve biti u redu. Preostaju nam samo nekakvi detalji. Više nije stvar toga da li mi nešto želimo ili ne želimo prihvatiti, već tražimo modus razrade pojedinog amandmana. Mislim da bi kroz sljedeći tjedan mogli definirati sve, optimistično će Babić.

U zadnjem razgovoru od Enija Meštrovića doznali smo kako Nezavisni nisu odustali ni od jednog amandmana, ali da u Gradskoj upravi postoji dobra volja za razrješenjem situacije.

Razgovaramo s listom Enija Meštrovića, SDP i Domovinski pokret već su sudjelovali u razgovoru prilikom donošenja osnovnog proračuna za Božić. Njihovi su amandmani kao takvi već tada uglavljeni, bit će i sada. Vjerujem da ćemo se s Meštrovićem uspjeti dogovoriti oko svih amandmana. Oni u ovom trenutku nisu sporni. Bili su sporni u onom trenutku kada su izvori financiranja bili problematični. Za one amandmane koje sada prihvatimo i dogovorimo, sami ćemo pronaći izvore financiranja. Tako da očekujem da bi kroz sljedeći tjedan definitivno mogli sve definirati i predložiti prijedlog proračuna za Gradsko vijeće, otkriva Babić.

Vijećnici Akcije mladih stopirali su pregovore oko proračuna zbog imenovanja Željka Žilavca za ravnatelja Javne ustanove Zadarski sport.

Što se tiče Akcije mladih, oni su odustali od pregovora. Mi smo ih pozivali i dan danas ih pozivamo, jer mislim da je od interesa svih građana da međusobno razgovaramo i usuglasimo se, zaključuje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...