dm eko PAKOŠTANE TRAIL 2023. Rekordno subotnje izdanje jedinstvene trail utrke koja se trči između jezera i mora

U subotu, 25. ožujka u 10 sati iz centra Pakoštana startat će 4. izdanje jedinstvene trail utrke: dm eko Pakoštane trail.

Ono što ovu utrku izdvaja od svih ostalih je trasa koja, zahvaljujući jedinstvenom položaju između Vranskog jezera i mora, omogućava sudionicima pravu slatko-slane avanturu. I dok će sudionici kraće, Slatke utrke od 7,5 km s grebena Čelinke moći „samo“ uživati u spektakularnom pogledu na najveće hrvatsko prirodno jezero i razigrani arhipelag Vrgadskog otočja, Dugog otoka i Kornata, trkači na Slanoj stazi će u njenih 17,5 km imati priliku trčati uz dvije obale; kroz trsku, šaš i šipražje jezera, te hlad borove šume i zemljanih puteva „balkona Pakoštana“, kako nazivaju flišne bedeme uz pakoštansku obalu.

Staze su idealne za klasične trkače koji žele iskusiti pravi trail doživljaj, ali i za trail trkače koji (napokon) žele uživati na brzoj i uglavnom trčljivoj stazi.

Ovogodišnje izdanje dm eko Pakoštane traila moglo bi, prema prijavama biti rekordno. Od preko 250 prijavljenih sudionika, najveći dio je, naravno, s područja Zadarske županije, ali gotovo četvrtina trkača dolazi iz kontinentalne Hrvatske, dok ih je otprilike toliko iz Šibenika, Splita, Istre… Za međunarodni karakter utrke pobrinuli su se trkači iz BiH te dvoje – Norvežana.

Start obje utrke je u centru Pakoštana u subotu, 25.03.2023. u 10:00 sati, a prijaviti se još uvijek može preko stotinka.hr portala ili na samome startu na dan utrke.

Najslađi dio trkačkog programa je neizostavna dječja utrka – dm Mali trk, koja će najuzbuđenije i najsrčanije male trkače provesti kamenim kalama stare pakoštanske gradske jezgre. Mali trk počinje u 10.20, nakon starta „velike“ utrke, a prijave su moguće do 10 sati.

Riječ „eko“ s razlogom je u nazivu utrke. Organizator, TZ Općine Pakoštane, od prvog izdanja utrke nastoji promovirati svijest o zaštiti okoliša. Na okrijepama se ne dijele plastične čaše, staza se označava posebnim, biorazgradivim trakama koje se k tome i višestruko koriste, a sudionici se po želji na startu mogu odlučiti za plogging opciju, kombinaciju trčanja i sakupljanja smeća, pa na taj način izravno doprinijeti čišćem okolišu.

Srdačnost, gostoljubivost i trud koji domaćini ulažu u organizaciju utrke prepoznali su svi koji su barem jednom bili dio ovog lijepog trail događaja, pa ne samo da se vraćaju, nego sa sobom dovode i druge. Odlična atmosfera, raskošni startni paketi, ukusna i obilna domaća hrana koju pripremaju domaćice iz udruge „Skuti materini“ čine dm eko Pakoštane trail događajem koji svakako vrijedi posjetiti. Svi ste pozvani!

Važna napomena: vozače koji prolaze od Pakoštana do Dolaške drage u subotu između 10 i 13 sati pozivamo na oprez, budući da trasa utrke na tri mjesta prelazi magistralnu cestu.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...