Joško Gvardiol otvoreno o popularnosti u Hrvatskoj i životu u Leipzigu: “Zbog popularnosti je teško otići u grad s obitelji”

Naš nogometni reprezentativac Joško Gvardiol otkrio nam je kako izgleda njegov život u Njemačkoj i kako se nosi s velikom popularnošću svaki put kad se pojavi u Hrvatskoj.

Golovima protiv Manchester Cityja i Borussije M’gladbach Joško Gvardiol ovih dana ponovno je skrenuo pažnju na sebe i potvrdio da je jedan od najboljih mladih nogometaša današnjice.

A da je njegova popularnost u Hrvatskoj trenutno gotovo na razini Luke Modrića potvrđuje i Red Bullova aktivacija “Posjeti Gvardiola u Leipzigu!”, koja je izazvala zaista veliki interes među ljubiteljima nogometa.

Gvardiol je pomalo iznenađen što su se ljudi posljednjih tjedana otimali čak i za njegov kartonski lik postavljen u dućanima te smatra da je to sve rezultat velikog uspjeha reprezentacije u Kataru.

– Popularnost mi se iznenada dogodila za vrijeme i nakon Svjetskog prvenstva. Period prije toga nije bilo toliki problem izaći van i prošetati gradom. U početku mi je to bilo okej, pogotovo je bilo lijepo kad su nas dočekale mase ljudi, ali teško je zbog popularnosti otići sa svojom obitelji u grad pa sam jedva čekao da dođem u Njemačku i da se ta situacija malo smiri, priznaje 21-godišnji stoper.

U Leipzigu navijači izuzetno cijene Gvardiola, ali tamo može izaći u grad sa suigračima bez da izazove pomutnju. Jedan od tih suigrača je Dani Olmo, španjolski reprezentativac s kojim je zajedno igrao u Dinamu i koji mu je i u Njemačkoj jedan od najboljih prijatelja.

– Zajedno odemo u kafić popiti čaj. Ponekad se okupimo i igramo video igre, a slobodno vrijeme koristimo i kako bismo se primili knjige i još bolje naučili njemački jezik.

Radni dan Joška Gvardiola u Leipzigu započinje terapijom pa aktivacijom mišića u teretani, nakon čega slijedi trening na travnjaku s loptom i bez nje, a nekad i dodatni rad na onim aspektima igre koje treba unaprijediti. Uvjeti koje imaju nogometaši su odlični pa nije iznenađenje da se Leipzig nalazi na visokoj poziciji u Bundesligi, onoj koja sljedeće sezone vodi u Ligu prvaka.

– Kompleks akademije mi se čini super. Dani mi je pričao o svemu što će me dočekati ovdje, ali nisam očekivao da će biti tako kvalitetno. Tek kad sam stigao u Leipzig shvatio sam zapravo koliki potencijal ima ovaj klub.

Osim u dresu Leipziga, Gvardiola čeka mnogo novih izazova i s hrvatskom reprezentacijom u 2023. godini, s kojom lovi zlato na završnici Lige nacija u lipnju, a igra i kvalifikacije za Europsko prvenstvo. Njegovo mjesto u momčadi je zagarantirano, a odlazak Dejana Lovrena u reprezentativnu mirovinu znači da će dobiti novog partnera u srcu obrane.

– Lovren mi je mnogo pomogao u razvoju, pogotovo otkad sam se prebacio na poziciju stopera. Drago mi je da sam imao priliku naučiti nešto od njega i ostat će mi u lijepom sjećanju zbog te brončane medalje, kaže Gvardiol iza kojeg je niz odličnih nastupa posljednjih mjeseci, ali je svjestan da najvažnije utakmice za njega tek slijede:

Stvarno se ovdje u Leipzigu osjećam kao kod kuće. Zadovoljan sam kako se ova sezona razvija. No, ima još mnogo utakmica pa treba ostati fokusiran i maksimalno dobro odraditi posao do samog kraja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...