Kreće obnova ruševine nasuprot crkve sv. Frane na Podpragu u sklopu projekta “Prezentacijski centar na Tulovim gredama”

Građevinska dozvola za Prezentacijski centar Tulove grede postala pravomoćna, što je uvjet za prijavu na natječaj, javlja Općina Jasenice.

– Uspješno smo prijavili projekt “Prezentacijski centar Tulove grede – nove vrijednosti Parka prirode Velebit” na natječaj iz NPOO Regionalna diversifikacija i specijalizacija hrvatskog turizma kroz ulaganja u razvoj turističkih proizvoda visoke dodane vrijednosti – GRUPA 1. Intenzitet financiranja ovoga poziva je 100% prihvatljivih troškova, a ukupna vrijednost projekta je 3.997.414,20 €. Sredstva za izradu projektnu dokumentaciju osigurana su u Fondu za zaštitu okoliša u iznosu od 50.300,00 € bez PDV-a, izvijestili su.

Svrha projekta je ulaganje u zelenu i digitalnu tranziciju zgrade budućeg Prezentacijskog centra Tulove grede, čime će se povećati kvaliteta sadržaja javne turističke infrastrukture, smanjiti utjecaj na okoliš te omogućiti održivo upravljanje destinacijom razvojem sadržaja koji su dostupni posjetiteljima tijekom čitave godine.

Projekt identificira ciljne skupine:

– Posjetitelje (strane i domaće turiste)

– Lokalne dionike u turizmu i ugostiteljstvu

– Lokalno stanovništvo.

Partneri u projektu: Park prirode Velebit, Visit Jasenice.

“Prezentacijski centar Tulove grede – nove vrijednosti Parka prirode Velebit”- iako sam projekt nosi naziv Tulove grede na samom lokalitetu se ne gradi ništa niti će se ikad graditi. Riječ je obnovi ruševine nasuprot crkve sv. Frane na Podpragu koja će se obnoviti u izvornom obliku, naglasili su iz Općine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...