Marko Pinčić, trener HV Posedarje: “Jednom se opet želim vratiti u HNK Zadar!”

Zadarsko dite Marko Pinčić (50), trenutno trener Hrvatskog viteza Posedarje, u razgovoru nam je otkrio želi li se jednom opet vratiti na klupu HNK Zadra i zašto priličan broj igrača igra u Posedarju, iako su prije toga nosili dres kluba sa Stanova.

– Dobra smo momčad, fokusirani smo na sebe i imamo kvalitetne pojedince, radimo dobro i smatram da smo nezgodni svakom, a ne samo HNK Zadru. Ne mogu pobjeći od činjenice da smo klub koji ima kvalitetne pojedince, pazite, Luka Begonja je odličan igrač, isto tako Lovre Čirjak, Ivan Tokić, Dominik Bačić, Vlatko Kralj, Mate Knežević, Josip Jurjević, Marko Jordan, dok je Jakov Pinčić najbolji golman lige! Moram kazati da i Zadrani imaju kvalitetnih igrača, Goran Zakarić, Karlo Torbarina, Jure Jerbić, da sad ne nabrajam dalje, govori Pinčić, i nastavlja:

–  Dogodila se takva situacija, ne mogu ja nikoga kriviti za bilo što, svaki igrač ima svoj izbor za koga će igrati, ali 99 posto igrača koji sad igraju u Hrvatskom vitezu su prije igrali u Zadru i svaki od njih ima neki svoj razlog zbog čega je napustio HNK Zadar. Posedarje je jedna ambiciozna sredina, i Klub ima cilj napredovati kako bi izgradio svoj status. Zadar ima potpuno drugačiji cilj, želi ući u viši rang natjecanja, a to je uistinu težak put, jer žele izaći iz tog četvrtog ranga. Trener Dragan Blatnjak radi svoj posao odlično i pokušava napraviti najbolje. Predsjednica Iva Bokanović pokreće sve stvari skupa s ljudima koji su oko nje i želim joj svu sreću, stvarno im želim da uđu u viši rang, ako ne ove, onda sljedeće godine. Zaostaju za Zagorom sedam bodova, klub iz Unešića je ozbiljna momčad jer sam jedan period bio tamo, oni su se sad zahuktali! Svakako će Zadru teško biti stići zaostatak od sedam bodova, jednostavno moraju početi dobivati tamo gdje je “tvrdo”, ali dok se igra postoji i šansa, kaže Marko, i za kraj komentira zašto je protiv Zadra u prvenstvenoj utakmici u igru stavio Marka Jordana, iako je navodno postojao dogovor između klubova:

– To je samo jedna priča koja se dogodila između uprava Hrvatskog viteza i HNK Zadra, ne želim uopće komentirati to, ja sam trener, meni nitko ništa nije rekao o tome da Jordan ne smije igrati. Da mi je rečeno da Jordan ne smije igrati, on ne bi igrao!  Ne razbijam glavu sad o tome želim li se opet vratiti na klupu HNK Zadar, ali zašto ne, definitivno jednog dana se opet želim vratiti u HNK Zadar kao trener, ambicije uvijek postoje. Navijačima HNK Zadra poručujem da želim Klubu ulazak u viši rang natjecanja, smatram da imaju igračku kvalitetu da mogu to i ostvariti, ako bi to mogli ostvariti sa zadarskim igračima, bilo bi to još bolje. Zadrani su malo izgubili naviku dolaska na utakmice HNK Zadra, mislim da treba i na tome raditi, kako bi se gledatelji vratili na Stanove, zaključio je talentirani trener Marko Pinčić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...