Mississippi razoren tornadima, najmanje 25 mrtvih

Missippi, država na jugu Sjedinjenih Država, počela je procjenjivati ​​razmjere razaranja, nakon prolaska tornada dan ranije koji su usmrtili najmanje 25 ljudi. “To je tragedija”, rekao je guverner Tate Reeves na Twitteru, govoreći o “razornoj šteti” nakon što su tornada prošla kroz Mississippi, 150 kilometara od zapada prema istoku.

– Razmjeri gubitaka i štete danas su očiti u svim pogođenim područjima, rekao je nakon posjeta Silver Cityju, jednom od najteže pogođenih gradova. Broj poginulih iznosi 25, a deseci ljudi su ozlijeđeni, prema Službi za hitne situacije države Mississippi (MSEMA).

Ekipe za potragu i spašavanje rade na pronalaženju žrtava.

Američki predsjednik Joe Biden u priopćenju je rekao da se radi o strašnim slikama i istaknuo da će država učiniti “sve što može da pomogne … koliko god bude potrebno”. Tornada, meteorološka pojava koju je teško predvidjeti, česta su pojava u Sjedinjenim Državama, posebice u središtu i na jugu zemlje.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...