NŠK Sv. Mihovil nominiran za godišnju nagradu Zadarske županije

Odbor za dodjelu javnih priznanja održao je 16. ožujka 2023. godine drugu sjednicu na kojoj je odlučio predložiti Županijskoj skupštini Zadarske županije nominacije za Nagradu Zadarske županije za životno djelo i Godišnju nagradu Zadarske županije za postignuća ostvarena u 2022. godini.

Među deset nominacija za Godišnju nagradu Zadarske županije za postignuća ostvarena u 2022. godini nominiran je i Nogometni športski klub Sveti Mihovil za područje sporta i odgoja djece i mladih, javljaju Naši školji.

NŠK Sv. Mihovil Ugljan-Pašman je u 2022. godini obilježio 26 godina svog djelovanja. Za to vrijeme je postigao brojne rezultate, no važnije od toga je stvaranje kvalitetnih mladih ljudi od polaznika škole nogometa, na čemu sustavno radi stručno osoblje kluba, piše portal Otok Pašman.

Od animacije, brojnih sastanaka, druženja s roditeljima kako bi se što više mladih uključilo u sportske aktivnosti i naposljetku usvojilo sportski i kolektivni duh. U klubu prate trendove pa su vrlo aktivni i na društvenim mrežama, ponajprije na Facebooku (2200 pratitelja) i Instagramu (1900 pratitelja), a odnedavno i na Youtube kanalu.

U školi nogometa trenira gotovo 150 djece djece s dva otoka, Ugljana i Pašmana, a oformila se i škola nogometa namijenjena djevojčicama. Kako bi olakšali dolazak na treninge i utakmice djeci s otoka Pašmana, klub je nabavio kombi koji ih dovozi izravno na igralište i vraća ih kući. Time je dodatno potvrđena predanost u radu kluba koji se ponosi sloganom: Dva otoka, jedan klub. Po broju natjecateljskih kategorija u mladim uzrastima među vodećima su u Zadarskoj županiji, uz HNK Zadar, NK Arbanase i biogradski Primorac.

Cilj im je iz godine u godinu nastaviti dobar rad s djecom popraćen brojnim sportskim uspjesima. Djeca se uključuju u rad škole nogometa već sa 4-5 godina starosti (pačići) i tamo ih stručni kadar usmjerava u osnove bavljenja nogometom, uz rekreativan dio prepun zanimljivih treninga. Jedan od najvažnijih segmenata treninga je stjecanje sportske kulture što je iznimno važno za daljnji uspjeh u sportu, ali i životu.

Pored vrlo aktivne škole nogometa, kako na otoku Ugljanu tako i na Pašmanu, otočni je klub protekle sezone nastupao u Županijskoj nogometnoj ligi u šest natjecateljskih kategorija, od čega pet u najmlađim uzrastima i to papaline (od 6 do 8 godina), tići (8-10), mlađi pioniri (10-12), pioniri (12-14 godina), kadeti (14-16 godina) te seniorska momčad.

Najbolji rezultat ostvarili su pioniri i papaline osvojivši svoja prvenstva. Pioniri su uvjerljivo osvojili naslov prvaka međužupanijske lige Zadar – Šibenik – Gospić s čak 62 boda iz 24 utakmice, što je jedan od najvećih klupskih uspjeha, dok su papaline prvaci 2. Međužupanijske lige. Ako se tome pribroje drugo mjesto mlađih pionira, četvrto mjesto kadeta, sedmo mjesto tića te ostanak seniora u Prvoj ŽNL može se slobodno reći da je riječ o najuspješnijoj sezoni u povijesti kluba.

Završnu dodjelu pehara i medalja u lipnju 2022. godine uveličali su reprezentativac Hrvatske i igrač francuskog Rennesa Lovro Majer te bivši hrvatski reprezentativac Tomo Šokota, koji su djeci uručili medalje i pehare.

Igralište NŠK Sveti Mihovil u Sutomišćici postalo je svojevrsni brend Zadarske županije koje će se u budućnosti moći i marketinški valorizirati, na čemu će i dalje neumorno raditi vrijedni djelatnici i članovi kluba. Dovoljno je podsjetiti na milenijsku fotografiju s likom Luke Modrića koja je snimljena netom nakon legendarnog uspjeha Vatrenih na SP u Rusiji i koja se već sada nalazi u brojnim turističkim brošurama.

Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...