Psihijatri proglasili Zavadlava potpuno zdravim, poznat i datum nastavka suđenja

Filip Zavadlav je u prvom postupku bio osuđen na 40 godina zatvora zbog zločina počinjenih 11. siječnja 2020. godine u središtu Splita.

Nakon mjesec dana vještačenja na klinici Vrapče u Zagrebu, stručnjaci s područja psihijatrije proglasili su Filipa Zavadlava praktički potpuno zdravim hrvatskim državljaninom koji razumije službeni jezik ove zemlje, prenosi Dalmacija Danas.

Preciznije, Zavadlav je potpuno raspravno sposoban, odnosno mišljenje je psihijatara kako jasno razumije za što ga se tereti, razumije svoj položaj i položaj drugih u postupku, shvaća pravne posljedice postupka te je sposoban dogovarati obranu sa svojim odvjetnikom.

Podsjetimo, Zavadlav je na sudu odlučio govoriti isključivo talijanskim jezikom i pretvarati se da ne razumije ništa drugo što je ponukalo sud da odgodi raspravu i naloži provjeru zdravstvenog stanja optuženika). Ipak, to nije upalilo pa je sutkinja splitskog Županijskog suda već zakazala datum iduće rasprave pa će se Zavadlav ponovno naći na optuženičkoj klupi 17. ožujka, u 12 sati, te potom 20. ožujka u 10 sati.

Prema nalazu klinike na Vrapču, iako je Zavadlav odrastao u nepovoljnim životnim i obiteljskim okolnostima te pokazuje simptome miješanog poremećaja ličnosti (između ostalih i s narcističnim elementima, što je već bilo utvrđeno tijekom prvog suđenja), “ne boluje od prave duševne bolesti”. Također, nije ovisan niti od narkoticima niti o alkoholu.

Podsjetimo, Zavadlava se sumnjiči da je 11. siječnja 2020. godine u središtu Splita hicima iz kalašnjikova usmrtio je Marina Bobana, Juricu Torlaka i Marina Ožića Paića te se nakon dva sata panike i masovnog izlaska policije na ulice, mirno predao u kafiću na Skalicama, nedaleko obiteljskog stana.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...