Ravnateljica škole otpuštena jer je učenicima pokazala Michelangelovu skulpturu

Ravnateljica škole u Tallahasseeju na Floridi otpuštena je nakon pritužbi roditelja na lekciju o Michelangelovu mramornom remek-djelu David, koju je jedan roditelj ocijenio “pornografskom”.

Sada već bivša ravnateljica, Hope Carrasquilla, rekla je za Huffington Post da zbog niza nesporazuma uobičajeno pismo, u kojem se roditelji učenika obaviještavaju o ovoj značajki kurikuluma povijesti umjetnosti za šesti razred, nije poslano, što je dodatno razbijesnilo roditelje.

Jedna se majka osjetila “izravno uzrujanom i osjetila je da njezino dijete ne bi trebalo gledati” slavnu renesansnu skulpturu iz 16. stoljeća, koja prikazuje lik iz starozavjetne knjige o Samuelu.

Prema Tallahassee Democratu Tallahassee Classical School, čarter škola na Floridi, sada je izgubila već trećeg ravnateljaod otvorenja 2020., a Carrasquilla je ondje radila manje od godinu dana. Školski “model kurikuluma klasičnog obrazovanja” sve je popularniji pedagoški model na Floridi, a zagovara povratak temeljnim načelima zapadne civilizacije, prenosi Index.

Škola je povezana s Hillsdale Collegeom, konzervativnom kršćanskom institucijom koja se nastoji “boriti protiv ljevičarskih akademika” širenjem čarter škola prikupljanjem sredstava i njihovim osnivanjem

– S vremena na vrijeme imate roditelje koji se uzrujavaju zbog renesansne umjetnosti, rekla je Carrasquilla.

Otkaz Carrasquilli dogodio se na vrhuncu konzervativnog obrazovnog zakonodavstva na Floridi i diljem SAD-a. Guverner Floride Ron DeSantis, prozvan “guverner obrazovanja” zbog svojih napora da transformira državni školski sustav, napadao je srednjoškolske napredne studije povijesti Afroamerikanaca kao oblik “probuđene indoktrinacije”, potpisao zakon o zabrani transrodnih sportaša i timova javnih škola za djevojčice i zabranio više od 40% udžbenika matematike koje izdavači šalju na pregled.

Također, donio je Zakon o roditeljskom pravu u obrazovanju kojim se zabranjuje svaki razgovor o spolnosti i spolu u vrtiću i prva tri razreda osnovne škole te izglasao zakon koji dopušta nastavnicima da budu naoružani u školi i pokrenuo Stop WOKE Act, s ciljem sprječavanja “diskriminacije na radnom mjestu i u javnim školama”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...