Stigla paprena kazna i nalog za premještanjem pasa iz zadarskog azila, Vicković. “Odabrat ćemo izvođača radova i krenuti u izgradnju azila za 200 životinja. Žao mi je volontera”

Zadarski azil za napuštene životinje dobio je kaznu od gotovo 4 tisuće eura i nalog za premještanjem pasa u roku od tri mjeseca.

Veterinarska inspekcija izašla je po anonimnoj dojavi i šapice i vrijedne volontere stavila u bezizlaznu situaciju.

Nadaju se što skorijoj potvrdi legalizacije skloništa, no velika je vjerojatnost da se to neće dogoditi u zadanom roku.

Šimu Vickovića, zadarskog dožupana upitali smo što je s projektom izgradnje azila na Bokanjcu.

Što se tiče Županije mi smo u ovom trenutku u pripremi natječaja za odabir izvođača radova budućeg azila koji će se nalaziti iznad Bokanjca. Za to smo kao Županija osigurali nešto više od 8 milijuna kuna kroz proračun za ovu godinu. Projekt će se raditi kroz ovu i sljedeću godinu i nadamo se da ćemo dobiti potporu i od resornih ministarstava. Oko te teme svakodnevno smo u komunikaciji s Gradom Zadrom i nadamo se da ćemo naći rješenje. Ono što je bitno napomenuti je da ćemo krenuti u postupak odabira izvođača radova i samim time ćemo riješiti problem nezbrinutih pasa na području naše županije. Kapacitet azila je oko 200 životinja. Radi se o psima i mačkama, a vjerojatno ćemo ga morati proširiti i za druge napuštene životinje, kaže nam Vicković.

Suosjeća s djelatnicima azila i daje im priznanje za nesebičan rad.

Žao nam je zbog toga što je izdano rješenje, međutim treba odati stvarno priznanje svima koji se brinu o azilu. Njihov požrtvovni rad je nemjerljiv, dodaje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...