Studija: Najinteligentniji vozači voze Škodu, a oni s najmanjom inteligencijom električne automobile

Beitanci su proveli istraživanje koje svrstava vlasnike pojedinih marki automobila po inteligenciji.

Istraživanje je proveo Scrap Car Comparison, koji je već digao buru istraživanjem koje je pokazalo da psihopati najčešće voze BMW i Audi. Sada su odlučili naći vezu između inteligencije vozača i njihovog izbora pojedine marke automobila. prenosi Index.

U tu svrhu više od 2000 vozača podvrgnulo se IQ testu te ih se povezalo s markom automobila koji posjeduju. Kao što pokazuju prijašnje studije, dvije trećine ljudi postiže kvocijent inteligencije između 85 i 115, a njih samo 2.5% je ili ispod 70 ili iznad 135.

Nakon provedenog testa rezultati su svrstani prema marki automobila koje posjeduju, a pokazuju da najveći IQ imaju upravo vozači Škodinih automobila. Njihov prosječni IQ je 99.00. Slijede vozači Suzukija i Peugeota s prosjekom od 98.09 odnosno 97.79.

Mnogi će se pitati gdje se nalaze vozači BMW-a, a odgovor je – osjetno ispod Mercedesa i Audija. Drže 20 od 22 mjesta s prosječnim IQ-em od 91.68. Jedini lošiji su vozači Fiata i Land Rovera.

Studija je pokazala i da su najinteligentniji vozači benzinaca (IQ 94.35), a potom slijede vozači hibrida (IQ 93.89) i dizelaša (IQ 92.91). Gledamo li po izboru boje automobila, ispada da u Velikoj Britaniji najinteligentniji biraju bijelu boju, a oni s najnižim IQ-em (IQ 88.43) voze zelene automobile. Konačno, personalizirane tablice češće biraju oni manjeg kvocijenta inteligencije

Kad se sve zbroji, ispada da najpametniji voze bijele Škode s benzinskim motorom i običnim tablicama, dok oni s najnižom inteligencijom biraju Land Rover u PHEV izvedbi zelene boje s personaliziranom registarskom tablicom. Dakako, sve rečeno vrijedi u Velikoj Britaniji, a kod nas bi rezultati mogli biti kudikamo drukčiji.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...