Sudarili se vojni avioni kod Rima, jedan pao na ulicu. Poginula oba pilota

Dva vojna zrakoplova Siai 60° Stormo sudarila su se danas nešto prije 12 sati pored Rima. Jedan od zrakoplova je pao u polje pored gradića Guidonia, dok se drugi srušio na ulicu između kuća u ovom gradiću na periferiji Rima. Oba pilota su poginula, javlja Corriere della Sera.

Područje nesreće su ogradili spasioci koji provjeravaju jesu li u nesreći stradale i druge osobe. U tijeku je policijski očevid. Talijanski mediji javljaju da su poginuli potpukovnik Daniele Cipriano i bojnik Marco Meneghello koji su služili u Guidoniji.

Prema neslužbenim informacijama, četiri letjelice poletjele su s vojnog aerodroma Guidonia na trenažni let iznad obližnjeg sela, a nije jasno kako su se našli na nebu iznad grada. Izvodili su manevre kada su se dva dotaknula i izgubila kontrolu.

– Dvojica pilota bila su u trenažnim zrakoplovima tipa U-208 i sudjelovali su u misiji uvježbavanja. Avion U-208 je lagani zrakoplov koji može uz pilota prevoziti još najviše četiri putnika i letjeti brzinom od najviše 285 km/sat, objavila je vojska. Druga dva pilota uredno su sletjela i bit će ispitani u sljedećih nekoliko sati.

– U ime vlade izražavam najdublju sućut i svoju blizinu obiteljima, njihovim kolegama i cijelom korpusu zračnih snaga, rekla je talijanska premijerka Giorgia Meloni nakon nesreće.

– S dubokom sam tugom saznao strašnu vijest o smrti dvojice pilota. Moja najdublja sućut ide obiteljima i čelnicima zračnih snaga, rekao je Ignazio La Russa, predsjednik Senata.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...