U Zadru uhićen 55-godišnjak, policija mu pronašla drogu, oružje i streljivo

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga dovršili su kriminalističko istraživanja nad tri hrvatska državljanina u dobi od 55, 51 i 42 godine zbog kaznenih djela iz domene kaznenih djela protiv zdravlja ljudi te protiv javnog reda.

Jučer, 30. ožujka provedeno je kriminalističkog istraživanje tijekom kojeg su temeljem nadležnog suda u Zadru provedene pretrage doma i drugih prostorija te je kod 55-godišnjaka u Zadru pronađeno oko 346 grama marihuane.

Pretragom doma te drugih prostorija u Zadru kao i automobila koje koristi 42-godišnjak pronađeno je oko 836 grama marihuane, oko 554,96 grama droge hašiš, oko 0,43 grama droge amfetamin. Nadalje, kod njega su pronađene i dvije automatske puške s 4 pripadajuća spremnika i 73 komada streljiva, jedna puška- karabin, jedan pištolj s pripadajućim spremnikom i 5 komada streljiva te 74 komada drugog raznog streljiva, a koje oružje je osumnjičenik nezakonito posjedovao.

Pronađena droga i oružje su im oduzeti. Protiv trojice osumnjičenika nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru podnesena je kaznena prijava zbog sumnje da su počinili kaznena djela Neovlaštenu proizvodnja i promet drogama, a protiv 42-godišnjaka i kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske predani su 55-godišnjak i 42-godišnjak, dok se protiv 51-godišnjaka kaznena prijava podnosi u redovnom postupku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...