Vlasnici Tesle nakon ogromnih računa odlučili tužiti tvrtku

Američki proizvođač električnih automobila, Tesla, suočila se s tužbom u SAD-u su koju su podigla dva kupca nakon skupih popravaka automobila i dugog vremena čekanja, a što je rezultat, kako tvrde, navodnog monopola.

Prema izvješću, tužba je podnesena ranije ovog tjedna u San Franciscu. Vlasnik Modela S tvrdi da Tesla vlasnicima nije ostavila drugog izbora osim plaćanja velikih računa, tvrdeći kako vlasnici vozila drugih marki mogu slobodno odvesti svoje automobile u privatne servisne centre ili čak sami izvršiti popravke s dijelovima nabavljenim od proizvođača ili treće strane, prenosi N1.

Vozači Tesle nemaju iste privilegije, stoji u tužbi. Iako su vlasnici Tesli općenito zadovoljni svojim vozilima, dugo vrijeme popravka i nedostatak alternative navodno su ozbiljan problem. Osim toga, tužitelj tvrdi da Tesla koristi svoj položaj kako bi kontrolirali i kako vlasnici popravljaju svoja vozila.

U tužbi stoji da su kupci suočeni s “dugim kašnjenjima popravaka i održavanja svojih električnih vozila, samo da bi platili visoke cijene za te dijelove i popravke nakon što su konačno isporučeni”. Također se navodi da bi Teslin “nezakoniti monopol” trebao biti srušen i da bi se od proizvođača trebalo zahtijevati da svoje priručnike za popravak i dijagnostičke alate stavi na raspolaganje kupcima i tvrtkama trećih strana. Žalbom se također traži naknada za kupce Tesle za koje se tvrdi da su “preplatili” popravke.

Prošle je godine tvrtka izvijestila da su njezine usluge, koje uključuju korisničke popravke, naplatu i osiguranje, ostvarile više od 6 milijardi dolara prihoda. Izvršni direktor tvrtke Elon Musk itekako je svjestan problema oko Teslinih usluga i obećao je korisničko iskustvo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...