Zadar uvjerljivo slavio protiv Helsinki basketball academya: Večeras u 20 sati spektakl na Višnjiku, pobjednički Zadar protiv Barcelone

Mladi košarkaši Zadra u prvoj su jutrošnjoj utakmici Adidas Next Generation turnira uvjerljivo pobijedili momčad Helsinki Basketball Academya rezultatom 92:67. Izvrstan je ovo uvod u večerašnji spektakl na parketu Višnjika kada mladi Zadrani pred domaćom publikom u 20 sati igraju protiv jedne od najboljih europskih momčadi – Barcelone.

– Čestitam dečkima na pobjedi protiv Helsinkija. Izvrsna utakmica za nas, plus 25 na kraju. Od početka do kraja smo kontrolirali ritam. Nakon jučerašnje partije smo se uspjeli vratiti u život i pokazati naše pravo lice. Danas smo pokazali da možemo igrati sa svakim, izjavio je trener mladih Zadrana Roko Jurlina i dodao

– Večeras nas čeka moćna Barcelona, europski gigant. To je samo po sebi po imenu Barcelona, a kamoli po jačini ekipe, izvrsna pozivnica gledateljima da dođu večeras te da pogledaju buduće zvijezde i vide kako ćemo mi proći protiv njih. Nadam se da ćemo biti opušteniji nego jučer i da ćemo publiku iskoristiti kao poticaj dečkima te da ćemo ostvariti dobar rezultat. Nemamo nikakvog pritiska. Voljeli bismo da nas publika dođe podržati u velikom broju. Pozivam sve da dođu večeras u 20.15 sati u dvoranu Krešimira Ćosića!

U današnjoj utakmici Mihael Ružić bio je izvanredan kod domaćih s 29 poena, 8 skokova, 3 asistencije i 2 blokade. Jurica Zagoršak ubacio je 19 poena, a Roko Lukić 16 poena i 8 skokova.

U jučerašnjem prvom danu ANGT turnira momčad Casademont Zaragoza pobijedila je Maccabi Tel Aviv rezultatom 71-70. Stellazzurra Rome bila je bolja od momčadi Cedevita Olimpija Ljubljana rezultatom 79-70, dok je jaka Barcelona uvjerljivo pobijedila Helsinki Basketball Akademy 88-64. Slavio je i Next Generation Team Zadar koji je 91- 67 pobijedio domaći KK Zadar. Cedevita Olimpija Ljubljana u svojoj drugoj utakmici slavila je 90-74 nad Maccabi Tel Avivom, a Casademont Zaragoza 64- 51 nad momčadi Stellazzurra Rome.

Ulaznice za utakmice mogu se kupiti po dnevnoj cijeni od 5 eura. Uz sam turnir, sutra nas na Višnjiku očekuje i Kids’ Day na koji se jutros na Narodnom trgu mogu prijaviti roditelj i dijete. Bit će zanimljivo vidjeti kako igraju dvije generacije zajedno.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...