Zadarski pioniri energijom i silnim zalaganjem slomili Slaven

U 19. kolu Prve NL na Višnjiku su pioniri Zadra nadigrali gostujući Slaven Belupo rezultatom 2:0.

Nakon pobjede 3.0 protiv Solina i remija 1:1 s favoriziranom Istrom 1961, pioniri Zadra pobijedili su u nedjelju na Višnjiku Slaven Belupo rezultatom 2:0, pa su tako zadržali niz nepobjedivosti na domaćem terenu na tri utakmice. Isti broj domaćih utakmica Zadar još ima odigrati do kraja prvenstva, ali je to niz koji izaziva poštovanje. Dolaze tri od pet vodećih momčadi: Lokomotiva, Dinamo i Rijeka. Straha ipak nema.

– Imamo tri teške domaće utakmice do kraja, ali ne postoje pobjede i porazi koji se unaprijed upisuju. Mi smo danas zaslužili i ostvarili lijepu pobjedu – zadovoljan je nakon sraza s Farmaceutima bio zadarski strateg Ante Strinić. Do pobjede su pioniri došli silnim zalaganjem, što je najbolje ilustrirao 6. prvenstveni zgoditak Karla Budanovića kojim je Zadar u 22. minuti došao do rezultatske prednosti. Protiv Istre 1961 Budanović je ozlijedio zglob, ali se brzo oporavio. Letio je poput zmaja, dočekao grešku vratara Filipa Pomahača, izdržao duel s obranom Farmaceuta i onda s travnjaka utrpao u mrežu. Ako je Budanović zabio na volju i energiju, Gabrijel Čirjak reagirao je na izdahu prvog dijela poput prekaljenog rutinera.

Primio je loptu po sredini gola, zadržao kontrolu i preciznim udarcem plasirao je u lijevu nebranjenu stranu gostujućeg vratara. Bilo je to za vodstvo 2:0 uz bolju i konkretniju igru domaće momčadi. Više nego zasluženo slavlje Zadrana.

Nakon 19. kola Zadar je s utakmicom manje (odgođena protiv Sesveta) na 11. mjestu sa 17 bodova, koliko ima i Slaven Belupo.

ZADAR – SLAVEN BELUPO 2:0 (2:0)

Zadar. Igralište SC Višnjik. Gledatelja: 80. Suci: Vukančić, Čulina, Mijić. Strijelci: 1:0 Budanović (22′), 2:0 Čirjak (35′).

Zadar: Miočić, Čirjak, Strika, M. Brkljača, Bobić, Šimović, Šokota, Segarić, Bartulović, Mrkić, Budanović. Još su igrali: Gojanović, Gulan, Tomić, Pavić. Trener: Ante Strinić.

Slaven Belupo: Pomahač, Sović, Medaković, Jurić, Tomić, Geci, Blažotinec, Bilješko, Maltar, Vuk, Šivalec. Još su igrali: Djorić, Volf, Vicić, Orehovec, Podhraški, Miklošić, Kamenjak. Trener: Vedran Purić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...