ODO Zadar podiglo optužnicu protiv 25-godišnjaka zbog posjedovanja 490 grama heroina i 992 grama punila

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 16. ožujka 2023., nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv državljanina Republike Hrvatske (1997.) zbog počinjenog kaznenog djela protiv zdravlja ljudi neovlaštenom proizvodnjom i prometom drogama iz čl. 190. st. 2. Kaznenog zakona.

Okrivljenom 25-godišnjaku se stavlja na teret da je 31. siječnja 2023., u jednom mjestu pored Zadra, u cilju da se nepripadno materijalno okoristi prodajom droge na ilegalnom tržištu, protivno odredbi čl. 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, držao u osobnom automobilu 490,8 grama droge heroin i 992,03 grama smjese namijenjene povećanju mase droge tzv. punila, a koja se nalazi na Popisu opojnih droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti opojna droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu opojnih droga.

U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja djela

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...