FOTO Odražana posebna modna revija maturanata bez odgovarajuće roditeljske skrbi

Petu godinu zaredom jedna održava se posebna modna revija „Moja maturalna večer“. Na njoj su u glavnoj ulozi maturanti iz institucija bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Ove godine, Zaklada „Hrvatska za djecu“ okupila je njih 33. Pista i svjetla pozornice, kamere brojnih TV kuća te šušur poznatih na 17-tom katu hotela Westin, iz kojeg se pruža predivan pogled na Zagreb, ovim hrabrim mladim ljudima zauvijek će ostati u sjećanju.

– Imala sam veliku tremu pred izlazak na pistu. Za sve nas ovo je jedno novo iskustvo, odmak od naših svakodnevnih problema. Ovo iskustvo pamtit ćemo cijeli život! – izjavila je Marija iz Splita.

Za maturante su ove godine haljine izradili Aleksandra Dojčinović, Anamarija Asanović, Andrea Zvono Design, Arileo, Anovi Design by Ivona Glavaš, Axa Moda, Desiinia Design, Delight by Ivan Frišćić, Hippy Garden, Ivana Jurič Design, Ivančica Pahor, Ivica Skoko, Katarina Mamić Design, Lokomotiva by Lana Puljić, Lukabu Design by Marina Jerant, Matija Vuica, Duchess by Snježana Mehun, a cipele je darovao Cavallino Shoes. Za maturante je odijela poklonio Galileo, s šminku i frizuru Profokus. Poklone za maturante je darovala dizajnerica Ivančica Pahor.

– Ovim projektom mladima smo bez odgovarajuće roditeljske skrbi, a koji ove godine završavaju srednjoškolsko obrazovanje željeli omogućiti da u pripremama za svoju maturalnu večeru sudjeluju ravnopravno kao i njihovi vršnjaci. Želimo im omogućiti da na svoj veliki dan budu primjereno odjeveni. Projektom želimo doprinijeti njihovom samopouzdanju, boljem osjećaju uključenosti, omogućiti ravnopravniju poziciju u zajednici. Mišljenja smo da je to jedno novo iskustvo koje će osim izravne materijalne koristi, donijeti i trajnu emotivnu vrijednost korisnicima projekta! – izjavila je Renata Gubić, upraviteljica Zaklade „Hrvatska za djecu“.

Program revije je otvorila proslavljena violončelistica Ana Rucner. Nakon njene uvodne točke, njoj se na pozornici pridružila maturantica Veroniki Bubak te su zajedno izvele pjesmu „Strah od ljubavi“. Moderatorica revije Tončica Čeljuska zatim je predstavila svakog od 33 maturanata koji su ponosno prošetali u kreacijama. I ove godine prvim koracima na modnoj pisti podučila ih je Slađana Divjak, a prije pozdravila je ih je modna agentica Tihana Harapin Zalepugin. Na kraju revije prigodne poklone maturantima su uručili hrvatski odbojkaški reprezentativci Hrvoje Pervan i Ivan Zeljković te vaterpolisti HAVK Mladosti Jerko Jurlina, Ivan Vrbnjak i Marko Jelača.

Iz prvih su im redova podršku dale mnoge osobe iz društvenog života među kojima su Margareta Mađerić, državna tajnica u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, direktorica Hrvatske udruge poslodavaca Irena Weber, zastupnik u Skupštini Grada Zagreba Mislav Herman, operna diva Antonella Malis te brojni drugi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...