FOTO Održan prvi memorijalni turnir Damir Zrilić

Krenula je jedna nova lijepa priča, bilo je emotivno, a memorijal je ispunio sva očekivanja. Dvorana koja nosi ime upravo po njemu, Damir Zrilić bila je puna, mnoštvo njegovih simpatizera, prijatelja iz boksa a i izvan njega došli su odati mu priznanje za sve što što je učinio za zadarski i hrvatski boks i bili su dijelom jedne, vjeruju organizatori, lijepe priče koja je krenula.

Boksački klub Ares u suradnji s Boksačkim savezom Zadarske županije organizirao je memorijal Damir Zrilić.

Program je krenuo u subotu u 11,00 sati kad su obitelj,  boksači i treneri posjetili  groblje na Gradskom groblju te položili cvijeće, svijeće i vijence u čast našem pokojnom treneru Damiru Zriliću. Drugi dio programa krenuo je od 16,00 sati u boksačkoj dvorani Damir Zrilić na Višnjiku.

– Krenuli smo s ceremonijom otvorenja odnosno himnom i minutom šutnje zatim su uvodnu riječ imali organizatori Nikola Marketin i Vedran Bajlo, Snježana Jurinić- Predsjednica športske zajednice grada Zadra ispred Grada Zadra u ime gradonačelnika te Hrvoje Marić predsjednik Boksačkog saveza zadarske županije te su nakon toga organizatori u ime Hrvatskog boksačkog saveza uručili plakete Asiji Zrilić- za podršku, Snježani Jurinić – za podršku te Željku Kapelariju za promicanje zadarskog boksa, Boksačkom klubu Ares – organizatoru, Boksački savez Zadarske županije – suorganizatoru,  a nagradu je primio predsjednik Hrvoje Marić dok je buket Asiji uručio također Hrvoje Marić, predsjednik Boksačkog saveza Zadarske županije, navode u izvješću.

Nakon uvodnog dijela u 16,30 sati krenuli su mečevi u kojima su se natjecali boksači iz klubova naših najbližih suradnika Pule (B.K. Arena Pula), Rijeke (B.K. Predator Rijeka), Zadra ( B.K. Ares, BK Zadar), Splita( B.K. Grom), Kaštela( B.K. Leonid) i Dubrovnik (B.K. Dubrovnik) a parovi su bili sljedeći:

M. MIRKOVIĆ – JOVANOVSKI – 40KG
R. VAKERINA – M. MIRKOVIĆ- 40KG
T. PEZELINEC – E. TRAVNJAK 52kg-
M. BARIČEVIĆ -T.  KRMPOTIĆ 64kg A. BARIČEVIĆ – D.  CVITANOVIĆ 66 kg I. NEKIĆ – I. SKOBLAR 70 KG
M. SUDINJA – N. GORETA 75kg
L. MIRKOVIĆ – T. LETINIĆ 66 KG
L. BUKVIĆ – I.JERKOVIĆ 67 KG
B. BRNIĆ – A. KLINAC 75KG
J. PERIĆ – D. PETRIĆ 92 KG

Bilo je jedanaest mečeva gdje su  nastupili boksači iz samog vrha Hrvatskog boksa, višestruki prvaci Hrvatske, reprezentativci Hrvatske, te osvajači europskih medalja. U krcatoj dvorani gledatelji su mogli uživati u atraktivnim borbama.

Za najboljeg boksača proglašen je Markus Mirković (BK Arena Pula) pehar mu je uručila Asija Zrilić, pehar za najboljeg tehničara osvojio je desetogodišnji Roman Vakerina (BK Dubrovnik) a pehar mu je uručila Snježana Jurinić dok su pehare za najborbeniji par dobili Mihael Baričević(BK Ares, Zadar) i Toma Krmpotić (BK Predator, Rijeka) pehare im je uručio Hrvoje Marić.

Nakon odličnih mečeva u 18,30 sati imali su domjenak gdje smo se podružili s boksačima, trenerima i gledateljima. Sudac u ringu bila je Ivona Brnić iz Splita kojoj zahvaljujemo na odličnom suđenju podršci i dolasku.
Doktor je bio gospodin Olujić a voditelj cijelog programa gosp. Zorić kojima od srca zahvaljuju na suradnji i potpori, navode organizatori.

– Zahvaljujemo i zaštitarskoj tvrtci Mediteran security, piceriji Mrak, Firmi Kuk, apartmani Anđelo, prijatelju Begi čiji smo razglas imali na raspolaganju i svima drugima koji su uveličali ovu našu priredbu te se prisjetili Damira. Zahvaljujemo svim trenerima navedenih klubova: Morisu Tankoviću, Zoranu Kralju, Ivanu Brniću, Sergeju Vakerini, Davoru Dujiću, Borisu Vujeviću, Mario Nikolić Pačo i Ici Vuleti koji su izdvojili svoje vrijeme i doveli svoje boksače te time dali ogromnu podršku Memorijalu Damir Zrilić. Isto tako zahvaljujemo Gradu Zadru, ŠRC Višnjik i drugima koji su nam osigurali resurse za održavanje memorijala. Cilj nam je bio da prvi memorijal posvećen našem pokojnom treneru bude u njegovoj dvorani u kojoj je on godinama stvarao prvake, dvorani koja nosi njegovo ime i u kojoj se nalazi mural bude početak tradicije odnosno turnira koji će iz godine u godinu samo rasti i postajati jedan od značajnijih u Hrvatskoj. Također našem klubu i našim trenerima od iznimne važnosti je da dvorana i imidž koji je stvarao Damir bude živa i puna djece te da se u istoj održavaju predavanja, radionice, turniri i međunarodni kampovi kako bi dvorana Damir Zrilić bila prepoznatljiva u Hrvatskoj i Europi baš onako kako Damir zaslužuje, istaknuli su.

Za sljedeću godinu smjernice već imaju i polako već kreću u izradu nekakvog okvira turnira.

– Vidimo se sljedeće godine na Drugom memorijalu Damir Zrilić, poručili su.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...