Hrvatska U17 muška odbojkaška reprezentacija u Zadru započela pripreme za kvalifikacije za Europsko prvenstvo

Hrvatska muška kadetska U17 reprezentacija, pod vodstvom izbornika Antonija Suraća i juniorskog izbornika, a u ovom slučaju kadetskog pomoćnika Tomislava Ćoškovića, okupila se u Zadru na pripremama za drugi krug kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo.

U našoj kvalifikacijskoj skupini, koja se igra u Zadru od 21. do 23. travnja tu su još reprezentacije Belgije, Španjolske i Rumunjske. O samim pripremama te ambicijama u kvalifikacija izbornik Surać kaže: „Naš prvobitni cilj je postignut, a to je izboriti drugi krug kvalifikacija. Imamo iznimno tešku skupinu u kojoj su Belgija i Španjolska, barem prema nama dostupnim informacijama, favoriti. Rumunjska bi trebala biti reprezentacija po našoj mjeri. Obzirom da se tu radi o mlađim uzrastima ne možemo govoriti o izrazitim favoritima jer tu ima mnogo oscilacija kod svih. Uglavnom, dat ćemo sve od sebe da se pokažemo u najboljem svjetlu. Mladići su došli spremni na pripreme i vrijedno rade. Za odlazak na EP treba biti prvi u skupini, jer igra se još pet kvalifikacijskih turnira po četiri momčadi i samo prvi idu na EP, plus najbolje plasirana druga reprezentacija.“

Hrvatska reprezentacija pripreme će odraditi u Zadru, gdje se planiraju i trening-susreti.

– Odigrat ćemo dva kontrolna trening susreta, najvjerojatnije protiv juniora Zadra, jer je teško sada kada je liga završila pronaći pravog sparing-partnera. Ovo su ipak još premladi momci, godište 2007./2008. da bi mogli parirati seniorskim sastavima. Na pripreme sam pozvao sve ono najbolje što u ovom godištu imamo u Hrvatskoj. Tu je 15 igrača, tako da smo malo zaoštrili konkurenciju prije samih kvalifikacija jer će netko nažalost morati otpasti na kraju, zaključio je izbornik Surać.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...