Liječnici se sastaju s premijerom: Može li Plenković spriječiti štrajk?

Danas bi se trebalo znati idu li liječnici u generalni štrajk. Predstavnici liječničke komore i ostalih krovnih organizacija ujutro će se sastati s premijerom Andrejem Plenkovićem, traže da se riješe uvjeti njihova rada.

“U utorak ću se naći s liječnicima, stavit ćemo na stol sve teme i ići ćemo rješavati pitanja koja su bitna za njih, ali su bitna i za nas. Imamo mi sluha za sve, mi smo razgovarali sa svima…”, kazao je u petak Plenković u intervjuu za Večernji TV na pitanje o najavljenom štrajku liječnika i njihovu zahtjevu da ih premijer primi, prenosi Index. 

Upitan koliko je daleko spreman ići u razgovoru s liječnicima, uzvratio je kako će razgovarati s njima o svim pitanjima koja ih zanimaju.

“Koeficijenti, statusna pitanja, pitanja bolje organizacije sustava zdravstva… Imamo čitav niz tema koje su na stolu i s kojima razgovaraju oni kao liječniče udruge – komora, sindikat, bolnički liječnici, liječnici obiteljske medicine, mladi liječnici… svi oni razgovaraju s ministrom zdravstva. Oni su meni pisali i red je da se nađemo”, rekao je premijer.

Beroš je kazao da se nada konstruktivnom razgovoru, a liječnici su mu odgovorili da konstantno ponavlja jedno te isto, ali da rješenja nema.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...