Lukić vjeruje da na idućim izborima postaje gradonačelnik Zadra: “Desnu politiku biraju svi veći europski gradovi”

Već se osjeti zaoštravanje sukoba na političkoj sceni.

2024., naime, dolazi – superizborna godina! Tada će se u svibnju održavati izbori za Europski parlament, u srpnju ili ranu jesen parlamentarni, a krajem godine oni za predsjednika.

2025. na rasporedu su lokalni izbori, ali s obzirom na situaciju na lokalnoj političkoj sceni, smatra Mate Lukić, predsjednik županijskog HSP-a i vijećnik u Gradskom vijeću Zadra, na birališta možebitno izlazimo već idući mjesec.

A on je spreman i javno ističe svoju kandidaturu za prvog čovjeka grada.

Zadar, smatra, treba gradonačelnika iz političke desnice.

Vremena se mijenjaju. Dolazi do političkih promjena, veći europski gradovi suočavaju se s razno raznim narodima koji doseljavaju, različitim vanjskim politikama i vjerama, narod traži desnu politiku kao svojevrsnu branu u svemu tome. Zadar je uvijek bio politički više desno orijentiran. Imamo mlad, kvalitetan kadar i usuđujemo se nadati da je baš ovaj idući mandat na prijevremenim izborima koji se možda dogode, naša prilika, kazuje nam Lukić.

Znači li to da vjeruje kako može politički poraziti Branka Dukića koji je u zadnjoj utrci za gradonačelnika osvojio 38,82 posto glasova?

Ne znam tko će biti kandidat HDZ-a, s kim će izaći na izbore za gradonačelnika. Dukić je odradio jedan jako dobar posao, ali nije imao političku sreću. Dogodila se ona užasna poplava čim je dobio mandat, uslijedile su dvije godine pandemije i nakon svog kaosa više nije imao većinu u Gradskom vijeću i nije mogao provoditi programe. Smatram da je on kvalitetan, ali da se našao u jednoj jako nezgodnoj situaciji, odgovara.

Na vrhuncu pandemije Lukić je bio optužen da je u vrijeme zabrane okupljanja kršio epidemiološke mjere zabavljajući se u klubu Amnezija. Sud je sada odbacio optužbe, a takva podmetanja promatra kao prljavo politikantstvo onih kojima smeta njegov stranački angažman.

Nakon dvije godine došla je presuda da sam nedužan za ono zbog čega su me prije dvije godine prisilili da ponesem ostavku. Kad si u ovoj branši ljudi te razapnu bez da se možeš braniti. Navikao sam na to, ne cvilim i neću nikoga tužiti. Sve je to dio igre, zaključuje Lukić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...