Milanović obrtnicima: “Želim vam niske poreze, dobre zarade i da ne morate odlaziti preko granice”

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović izjavio je kako želi da vrlo brzo dođe dan kada hrvatski obrtnici i stručnjaci više neće imati razloga odlaziti preko granice, nakon što je u subotu obišao 15. Obrtnički ulični sajam u Varaždinu.

U sklopu sajma na štandovima na Trgu kralja Tomislava, Franjevačkom trgu i u Pavlinskoj ulici varaždinski su obrtnici prezentirali i prodavali svoje ručne radove i proizvode.

– Našim vrijednim obrtnicama i obrtnicima, vidim da ima puno žena, možda i većina, želim niske poreze, dobre zarade i da vrlo brzo dođe dan kada neće više imati razloga odlaziti preko granice, u Sloveniju ili Austriju, jer će zarađivati isto, a njihovi gazde, obrtnici, bit će im u stanju isplatiti plaće i još zaraditi, poručio je predsjednik.

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj podsjetio je kako obrtništvo u Varaždinu ima dugu i značajnu tradiciju te kako su u prošlosti upravo obrt i trgovina bile glavne gospodarske djelatnosti u gradu.

Danas mladi rijetko gdje mogu vidjeti stare zanate, a vi ulažete u to da se oni ne zaborave, da se naša djeca ne izgube u digitalnom dobu i modernom načinu života i da sačuvamo ove temeljne ljudske vrijednosti, rekao je Bosilj.

Vladimir Bais, predsjednik Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin, koje je organiziralo sajam, istaknuo je kako obrtnici danas nastavljaju razvijati nasljeđe koje su im ostavili njihovi prethodnici.

– Koristeći alate i znanja, moderne, ali i one stare, nikad zaboravljene, danas stavljamo pred vas sve ono što obrtnici našeg kraja mogu, žele i ostvaruju, kazao je Bais.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...