Oborina će opet pojačati, Meteoalarm upozorava na nevrijeme!

Iako se razvedrilo barem dijelom na zapadu zemlje, na istoku unutrašnjosti i u Dalmaciji, kao i sjeverozapadu Istre ima i jutros kiše i pljuskova. Utjecaj je to Genovske ciklone koja će se idućih sati premještati preko Jadrana. U takvim okolnostima prilike će biti vrlo nestabilne, štoviše, sredinom dana će se ponovno intenzivirati oborina, i to osobito duž Jadrana i u područjima uz Jadran, gdje može biti i izraženije grmljavinske aktivnosti, piše N1.

Stoga ne čudi da je na snazi upozorenje na nevrijeme putem sustava Meteoalarm, i to za kninsku, riječku, splitsku i dubrovačku regiju. Na moru su lokalno moguće nevere!

Srijeda će biti sunčanija i uglavnom suha. U gorju, na sjeverozapadu unutrašnjosti, osobito uz granicu sa Slovenijom, u zaleđu Rijeke i unutrašnjosti Dalmacije može se sredinom dana i poslijepodne potkrasti koja kap kiše ili kakav prolazni pljusak.

U četvrtak su nestabilnosti isto tako moguće, najizglednije u gorju. Posve stabilno neće biti biti tijekom petka i subote, no ipak će prevladavati uglavnom suho i pretežno sunčano, i postupno toplije.

Nedjelja nosi jače naoblačenje s kišom i pljuskovima, lokalno obilnijim, što će se nastaviti i na sam Praznik rada.

Planirate li aktivnosti na otvorenom, iskoristiti prvi dio produljenog vikenda!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...