Proljetno izdanje Zadar Street Food festivala kreće u petak; uživanje u vrhunskoj gastronomskoj ponudi i inovativnim specijalitetim

Svega nekoliko dana  dijeli nas od proljetnog izdanja Zadar Street Food festivala koji se od petka, 28. travnja do 7. svibnja održava na dobro poznatoj i jednoj od najljepših zadarskih lokacija – Puntamici.

Puno je noviteta na ovom spring izdanju festivala: ove godine po prvi će puta trajati čak deset dana tijekom kojih će posjetitelji uživati u vrhunskoj gastronomskoj ponudi i inovativnim specijalitetima koje priprema također najveći broj gastro kućica do sada, njih devet!

Svoje premijerno izdanje na festivalu imat će Botanist, na radost svih ljubitelja veganske prehrane. Na svojoj kućici pripremaju domaći krumpir sa sirom i prženim lukom te tri vrste burgera: od cikle, graška i veganskog mesa. A tu je i poseban specijalitet – panirani štapići s rolama od povrća, nešto što svi mogu probati!

Na festival se vraća mlada i entuzijastična, zadarska ekipa koja na kotačima već više od dvije godine putuje Hrvatskom i priprema vrhunski street food za prste polizati – Picnic Mingle and Fun.  Ove godine predstavljaju novi burger od kozica pripremljen  s brioche pecivom od krumpirovog tijesta, sriracha majonezom, celerom, kozjim sirom i salaticom.

Stiže nam i netko novi:  Poma Food boutique, ideja nastala nakon prošlogodišnjeg Pizza festivala u Zagrebu. U suradnji s zadarskim brendom ”Kroštula tartisan pekarom”, na Puntamici će predstaviti pet novih pizza – Istrijanku, Dalmatinku, Pašku, Margheritu i Fureštu na koju, pak, su posebno ponosni. Na hrskavom sourdough tijestu pronaći ćete kombinaciju sočne mortadele s pistacijom i Grana Padano sira te pesto od pistacija.

Okuse Azije na zadarski festival već tradicionalno donosi Maguro na čijoj ćete kućici moći probati KFC piletinu, Katsu bunsi te losos poke, tradicionalno havajsko jelo koje na jedinstven način spaja salatu od algi, kozice s majonezom, ukiseljeni đumbir, edamame, losos, rižu i furikake.

Osim azijskih okusa, na Puntamiku se vraćaju i neodoljivi – burgeri! Na kućici Burgers&More i ovog će proljeća uživati u okusima koji osvajaju na prvi zalogaj! A, jer ste vi to tražili, na njihovoj listi vraća se i popularni  New York Style burger: u mekanom brioche pecivu, tostiranom s maslacem, nalazi se stopostotno juneće meso, rastopljeni dupli cheddar sir, grillana hamburger slanina, hrskava iceberg salata i domaći mayo umak. Znamo, za prste polizati!

Uz druge specijalitete, Feral će na svojoj nuditi i jedan poseban: chilli con carne tortillu: od junećeg mljevenog mesa, graha, kukuruza , chilli umaka, cheddar sira, kiselog vrhnja i kapulice.

Pjenušci, bijela, crna, slatka, rose… Da, pričamo o vinima! Ali ne bilo kojim, već onim vrhunskim, zadarskoga kraja koje i ove godine možete pronaći na dobro poznatoj kućici Zadar Wine Festivala. Od 20-tak probranih vina, većina će ih biti i na čaše, kako bi što bolje mogli uživati u svakim zalogaju fine street food spize.

Boje slatkih okusa na ovom izdanju food festivala branit će Bob Bock’s Ice Cream. Za svoju kućicu pripremili su neodoljive bubble waffle, mekane, pune raznih ukusnih dodataka, savršeno osvježavajući sladoled i zabavni bubble tea, koji je sigurno oduševiti one najmanje posjetitelje. No, ni to nije sve – šlag na “street food torti“ stavit će kreativna ekipa iz Beach & Cocktail Bar Bamboo koji su za sve goste pripremili ukusne koktel kolače od kojih moramo izdvojiti jedan zaista kreativni: Giranino – spoj gina, teranina i naranče!

Kao i prošle godine, očekuju vas Aperol i Gin corner i njihovi posebni partyji, zato rezervirajte svoje vrijeme za posjet najboljem gastro festival u zadarskoj regiji!

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...