Skinuta zaštita sa skakaonice, hoće li obnova biti gotova u svibnju? Bušić: “Izgled nećemo mijenjati, ali ćemo biti puno mirniji što se tiče stabilnosti”

Skinut je zaštitni građevinski materijal i skakaonica na plivalištu Kolovare, omiljenom mjestu brojnih generacija Zadrana, pokazala je svoju transformaciju.

66-godišnjakinju jedinstvenu po tome što je jedina u Hrvatskoj s koje se skače u more, a ne vodu, nagrizao je zub vremena, pa se početkom veljače krenuli radovi na obnovi vrijednoj 820 tisuća kuna.

Za Zadrane ona je puno više od sportskog objekta. Hoće li “trica, petica i desetka” do svibnja, kada je previđen završetak sanacije, zasjati u novom ruhu i razveseliti sve one koji sezonu kupanja hrabro otvaraju prije vrelih ljetnih mjeseci, upitali smo Dinu Bušić, pročelnicu za kulturu i sport Grada Zadra.

Sve ide po planu. Javnu nabavu smo morali ponavljati, ali na koncu smo je uspjeli ugovoriti i zapravo cjelokupni trošak je krenuo još od kraja prošle godine. U petom mjesecu očekujemo dovršetak same skakaonice. Vjerujem da građani prolazeći Kolovarama prate kako se dio po dio ovog betonskog dijela brusi, skida, mijenjaju se određeni segmenti i same armature. Iako su ispitivanja pokazala da je skakaonica statistički u redu, ovo je bila jedna dobra prilika da se obnovi. Sam izgled skakaonice ostat će isti, sve će se vratiti u prvobitno stanje, ali biti ćemo puno, puno mirniji i zadovoljniji sa samom građevinom i njezinom stabilnošću. Veselimo se ovom ljetu i otvaranju same skakaonice za kupače, odgovara nam.

Kako su kašnjenja pri izvođenju građevinskih radova učestala pojava u Hrvatskoj, Bušić otklanja skepticizam svih koji se pribojavaju da skakaonica neće biti u funkciji u predviđenom roku.

Za sada sve ide dobro, naravno, ako bude kašnjenja to će biti radi vremena, ali imamo sreću da su vremenske prilike poprilično u redu, kaže pročelnica.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...