Uskoro u ŠC Višnjik izložba vojne opreme ASDA 2023, Grebenar: “Očekuje se oko 4 tisuće noćenja!”

U press salonu dvorane Krešimir Ćosić održana je konferencija za medije pred Jadransku vojnu i zrakoplovnu izložbu ASDA 2023, koja će se od 3. do. 5. svibnja održati u ŠC Višnjik. Izložba je pod pokroviteljstvom Vlade RH, uz potporu Ministarstva obrane Republike Hrvatske, dok je organizator TNT Production, tvrtka iz SAD-a.

U ime Ministarstva obrane, Ivica Grebenar, predsjednik Organizacijskog odbora izložbe ASDA 2023., i ravnatelj Uprave za materijalne resurse MORH-a prije svega je naglasio da se u vrijeme održavanja manifestacije očekuje oko 4 tisuće noćenja:

– Tradicionalno se ASDA u Hrvatskoj održava od 2011., i to svake svake dvije godine, ali prvi put u Zadru. Riječ je o najvećoj izložbi naoružanja i vojne opreme na ovim prostorima. Prvenstveno je ovaj događaj značajan za hrvatske proizvođače vojne opreme, kako bi pokazali svoje najnovije proizvode, domaćoj, ali i svjetskoj javnosti, te da ostvare i nove poslovne kontakte! Vlada RH i Ministarstvo obrane RH, na ovaj način doprinose gospodarskom razvoju, ali ne samo za hrvatsku industriju vojne opreme, nego i na lokalnoj razini. U vrijeme trajanje izložbe procjenjujemo da će se u Zadru ostvariti negdje oko 4 tisuće noćenja! Za ovogodišnju izložbu imamo rekordan broj prijava 205 iz čak 30 zemalja. Prva dva dana održavat će se radni sastanci, dok će za javnost izložba biti otvorena u petak, 5. svibnja po cijeni od 20 eura, odnosno 10 eura za studente, a postoji i mogućnost za srednje škole i fakultete, ako se najave do 28. travnja, da dobiju besplatan ulaz. Zahvaljujemo Gradu Zadru, Zadarskoj županiji i ŠC Višnjik na odličnoj suradnji.

Gospodin Justin Webb, direktor tvrtke TNT Production, koja je organizator manifestacije, istaknuo je da se raduje predstojećem događaju u Zadru, ali i da vjeruje da će izlagači i poslovni ljudi učvrstiti postojeće, ostvariti nove kontakte i uspostaviti partnerske odnose, a da će posjetitelji steći dobar uvid u sve eksponate. Zahvalio je domaćinima na suradnji.

Gradonačelnik Zadra Branko Dukić:

– Zahvaljujem se organizatorima ove manifestacije što su ukazali Zadru povjerenje za organizaciju ovog zahtjevnog projekta. Siguran sam da ćemo ispuniti sve potrebne zahtjeve za organizaciju velikog događaja kao što je ASDA. Želim dobrodošlicu svim izlagačima posjetiteljima. Kao što ste prije čuli, očekujemo oko 4 tisuće noćenja što je pozitivno za cijelu Zadarsku županiju. ŠC Višnjik i Grad Zadar zaslužuju ovakvu manifestaciju, vjerujem da ćemo biti dobri domaćini. Naravno, očekujem da će događaj biti značajno posjećen, s obzirom da imamo velikog iskustva iz Domovinskog rata. Kad je bila posljednja proslava “Maslenice”, primijetio sam veliku znatiželju kod djece kako bi vidjeli naoružanje.

U ime Zadarske županije Josip Vidov je kazao:

– Zadarska županija počašćena je što može podržati manifestaciju kao što je ASDA, ova izložba će doprinijeti sigurnosti cijele naše regije. Očekujemo dobru predsezonu zahvaljujući i ovom događaju. Zadar je odabran  zbog dobre prometne povezanosti, blizine zračne luke, atraktivnosti samog grada Zadra i zbog dvorane. Nadam se da će naši gosti doći u naš grad s dobrim dojmovima, te će sve ovo biti jedna kontinuirana priča. Imamo i Zračnu bazu Zemunik, nadam se da ćemo omogućiti brojnim zainteresiranim srednjoškolcima i studentima izvrstan uvid u zanimljive eksponate. 

Denis Karlović, direktor ŠC Višnjik:

– Izuzetna nam je čast i zadovoljstvo što će se ovako velika priredba održati u ŠC Višnjik. Sve to je pokazatelj da ŠC Višnjik sa svojom infrastrukturom nije napravljen samo za velike sportske događaje, već i za manifestacije kao što je ASDA. Zahvaljujem organizatorima, Vladi RH i Ministarstvu obrane RH, što su izabrali baš ŠC Višnjik, jer ASDA je jedan od najuspješnijih projekata u Hrvatskoj.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...