Vodič Gault & Millau Croatia zadarskog chefa Sašu Begana proglasio Velikim chefom sutrašnjice

Poznati zadarski i hrvatski kuhar Saša Began proglašen je Velikim chefom sutrašnjice prema izboru međunarodnog vodiča Gault & Millau Croatia.
Ovaj šef zadarskog restorana Foša vrijednu je titulu osvojio zajedno s kolegom Aleksandrom Grubićem iz restorana Badi.
Inače, Beganu i ostalim dobitnicima prestižna je nagrada dodijeljena danas u prigodi predstavljanja šestog izdanja međunarodnog vodiča, održanog u hotelu Esplanade u Zagrebu.

Titulu Chefa godine 2023 dobio je Marijo Curić, a pogledajte koji su sve restorani i chefovi također primili vrijedna priznanja:
Chef godine – Marijo Curić (360)
Veliki chef sutrašnjice – Saša Began (Foša restaurant – Official site) i Aleksandar Grubić (Restaurant Badi)
Chef tradicijske – Tomica Đukić i Damir Josić (Restoran Vinarija Josić)
Chef moderne tradicijske kuhinje – Nenad Kukurin (Kukuriku Kastav)
Mladi talent godine – Katarina Vrenc (Sopal Fun Dining Bar) i Mate Sučić (Konoba Campanelo)
Za zasluge u gastronomiji – Zdravko Kalabrić, jedini hrvatski chef član udruge World Master Chefs
Najbolji servis – Noel
Najbolji POP lokal – Slastičarnica u Prolazu