Radeta o investitorima u HNK Zadar: “Ovo je ispravan put, to isto očekuje i KK Zadar, uskoro se klubovi neće moći financirati iz proračuna!”

Povodom pristiglih ponuda zainteresiranih investitora u HNK Zadar, predstavnici Kluba održali su sastanak s predstavnicima Grada Zadra, na kojem su predstavili dvije pristigle ponude od strane zainteresiranih investitora. Potencijalni ulagači su zadarskih korijena iz Australije i Kanade. Idući korak vodstva HNK Zadar dogodit će se u srijedu 31. svibnja, za kada je zakazan sastanak s predstavnicima vijećnika klubova Gradskog vijeća.

Daniel Radeta iz Kluba vijećnika SDP-a smatra kako je preoblikovanje Kluba sa Stanova jedino ispravno rješenje:

To je ono što smo mi potencirali, preoblikovanje Kluba smo i predložili Gradskom vijeću, dakle, Klub koji će otići u ruke privatnika. Samim time HNK Zadar više ne bi bio na teret proračuna, jedino što bi Grad Zadar nastavio financirati je omladinski pogon. Na vodstvu Kluba je da se odluči između dvije ponude koje su im najpovoljnije. Zadatak je vodstva HNK Zadra upravljati Klubom na najbolji mogući način. Odluka o preoblikovanju je izglasana još na pretprošloj sjednici Gradskog vijeće, dakle, nema više nazad! Klub ne može više funkcionirati na način kao što je bilo posljednjih trideset godina. Vidjeli smo što se dogodilo s NK Zadar koji je otišao u stečaj, nakon čega su ostale milijunske dubioze. Vjerojatno bi se slično dogodilo i s HNK Zadrom, jednostavno, to Grad Zadar sebi ne smije dozvoliti. Ponavljam, vrijeme je da Klub ode u privatne ruke, govori Radeta i kratko se osvrnuo na KK Zadar:

Prema regulativi Europske unije koja počinje 2024. godine, profesionalni klubovi se više neće moći financirati iz gradskih proračuna! Želim kazati da je ovo jedan izlaz, ali i jedini ispravan put iz trenutnog stanja za HNK Zadar, a to isto očekuje i KK Zadar! Što se tiče same podrške Grada Zadra prema HNK Zadru, to ovisi o izvršnoj vlast, a ona je ovog trenutka HDZ. Na HDZ-u je odgovornost što će dogovoriti s Klubom i investitorima, SDP- ov vijećnik za kraj spominje i izgradnju novog stadiona:

Grad Zadar treba novi stadion kojeg bi trebalo izmjestiti iz središta grada, jer kao takav tu ne pripada. Ako Grad Zadar želi da HNK Zadar igra vrhunski nogomet, kao što se igra u Europi, onda s ovakvim stadionom kao što su Stanovi nemamo što tražiti! Zadatak je lokalne samouprave, ali i politike na državnoj razini, kao i Hrvatskog nogometnog saveza, da svi skupa razmisle o novim rješenjima za novi stadion u Zadru. Jasno je svima da su Stanovi ruglo! S obzirom koja se liga trenutno igra, to igralište je “prihvatljivo”, ali ako u HNK Zadar uđe kapital, te ako budući investitor ima ozbiljne planove, onda je jasno da igralište Stanovi “nemaju što tražiti”, zaključio je Daniel Radeta.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...