Završeno radionice oslikavanje torbi u OŠ Stanovi

Udruga „Eko – Zadar“ je u suradnji s „Čistoćom“ d.o.o. provela još jedan ciklus edukativno-kreativnih radionica u sklopu projekta „Reciklirajmo zajedno“.  Radionice su provedene u Osnovnoj školi Stanovi s učenicima od prvog do četvrtog razreda. Bile su vedre, vesele, prepune smijeha i zadovoljstva, a djeca su oslikala pregršt neobično lijepih platnenih torbica  koje će oni, ali i njihovi ukućani, koristiti prilikom kupovina. Oslikane platnene torbice su u prigodu Dana škole bile izložena u foajeu škole.

Svi su razredi na dar od „Čistoće“d.o.o. dobili  “Papirka”  –  kutiju za odvojeno sakupljanje papira, kojeg su djeca odmah marljivo počela ispunjavati sa starim papirom.

Radionice su provedene s idejom podizanja svijesti kod naših najmlađih sugrađana o štetnosti odlaganja plastike u okoliš, te s ciljem smanjenja korištenja plastičnih vrećica i adekvatnog zbrinjavanja svih vrsta otpada. S edukacijom je, smatramo, važno započeti u najranijim godinama kako bismo zajednički odgajali buduće ekološki osviještene sugrađane/ke.

Osim platnenih torbi koje su oslikali, učenici su kući ponijeli i edukativnu slikovnicu „Praktični savjeti Eko Mace“ u kojoj se na zabavan način upoznaju s pravilnim ponašanjem prema otpadu i održivim raspolaganjem prirodnim resursima, te za roditelje i ukućane „Vodič kroz pravilno odlaganje opada na području Grada Zadra“ i vreće za selektivno sakupljanje plastične ambalaže koja ne spada u povratnu ambalažu.

Edukativno-kreativne radionice u sklopu projekta „Reciklirajmo zajedno“ će se od jeseni nastaviti održavati s učenicima i učenicama četvrtih razreda u Osnovnoj školi Petar Preradović te u područnim školama u Petrčanima i Kožinu.

[nggallery id=324]

 
eko zadarlikovna radionicaudruga