Zbog vrućina čak 20 posto više hitnih intervencija!

Proteklog vikenda imali smo povećan broj intervencija za čak 20 posto u odnosu na prosjek protekloga mjeseca. Osim toga broj dolazaka pacijenata u prostorije za reanimaciju u Zadru je, također bio povećan za deset posto, a u ostalom dijelu Županije kao što je primjerice Pag, Vir, Biograd, Starigrad za čak 70 posto. Za deset posto je bio povećan i broj hitnih pacijenata čije tegobe bismo mogli klasificirati kao posljedice visokih temperatura, odnosno ovog toplinskog vala kao što su vrtoglavice, mučnine, bolovi u trbuhu, poremećaji tlaka i slično. Nasreću proteklog vikenda nije bilo hitnih intervencija sa smrtnom posljedicom, a pri tom u prvom redu mislim na prometne nesreće, utapanja, padove… – rekao je jučer šef zadarske Hitne pomoći dr. Vlatko Grković.

Još je dodao kako se najveći broj intervencija proteklog vikenda odnosio na starije, kronične pacijente te je naglasio kako su zbog povećanog broja turista na području Županije uvedeni i dodatni liječnički timovi i to ne samo u Zadru, već i Pagu, Biogradu, Kalima, Starigradu, Viru i Benkovcu.

A, po predviđanjima meteorologa paklene vrućine poput jučerašnjeg dana nastavit će se i dalje. Osim visokih temperatura, ono što je posebno neugodno u tom “paketu” je velika vlažnost zraka. Pa je tako primjerice u nedjelju u 20 sati temperatura zraka iznosila 30 stupnjeva Celzijevih, dok je vlage u zraku bilo 60 posto.

Po već poznatim prognozama čeka nas vrući, cijeli kolovoz, a po svemu sudeći i rujan. Kako u šali ovih dana kažu mnogi naši sugrađani – “Tko preživi, pričat će…”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...