Dođite u Muzej antičkog stakla i postanite forenzičari na jedan dan!

Udruga “Hrvatski identitet” u sklopu projekta koji financira MZOS, pod nazivom „Forenzikom protiv nasilja“ organizira radionicu “Mala škola forenzike” namijenjenu učenicima završnih razreda osnovnih škola, kao i srednjoškolcima. Radionice održavaju stručnjaci sa Sveučilišnog odjela za forenzične znanosti, Sveučilišta u Splitu, kao i stručni suradnici iz Udruge.

Članovi Udruge već se godinama bave popularizacijom znanosti, osobito među djecom i mladima te ih nastoje potaknuti na primjenu i proširenje znanja stečenih u formalnom obrazovanju. I ove, kao i prethodnih godina, nastavljamo suradnju s Muzejom antičkog stakla, koji je i naš partner na projektu.

Radionica će se održati dana 18.3.2016. u Muzeju antičkog stakla u Zadru, s početkom u 12 sati.

Bit će podijeljena na dva dijela. U prvom će se dijelu učenici, kao i zainteresirana javnost upoznati s daktiloskopijom, odnosno postupcima identifikacije pomoću otiska prsta te će imati priliku i sami se okušati u pronalaženju nevidljivih tragova. Pritom će se koristiti priborom kojim se koriste i forenzičari na mjestu zločina. U drugom će pak dijelu imati priliku raditi s koštanim ostacima i saznati što nam oni mogu reći o načinu života naših predaka, ali i kako mogu biti iznimno važni u rješavanju zločina.

Radionice će voditi antropolozi i forenzičari dr. sc. Željana Bašić i Ivan Jerković, mag. forens te Marija Anterić, mag. art.

Pozivaju se svi zainteresirani da posjete Muzej i na jedan dan i sami postanu forenzičari!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...