HDZ sutra službeno potpisuje koalicijski sporazum; Lukić, HSP AS: “Nismo tražili mjesto dogradonačelnika!”

HDZ sutra i službeno potpisuje koalicijski sporazum sa strankama HSP AS, HSU, Reformisti i HRAST, potvrdio nam je Joso Nekić, predsjednik gradske organizacije HDZ-a.

Najviše vijećničkih mandata, očekivano, pripast će Starčevićancima.

Povodom toga, predsjednik gradske organizacije HSP AS Mate Lukić odgovorio nam je na nekoliko pitanja.

Otkada traju pregovori s HDZ-om?

HDZ je izuzetno korektan prema pravašima u gradu Zadru. Uvažavaju i poštuju stavove i ideale modernih pravaša 21. stoljeća, stoga nastavljamo suradnju. Pregovori sa HDZ-om traju duže vrijeme, ali više se vremena potrošilo na traženje zajedničkih crta u programu i projektima negoli na podjelu mjesta na listama. To smo definirali u jako kratko vrijeme i na samom kraju. Počašćeni smo jer će i naš kandidat za gradonačelnika biti dr. Branko Dukić. Čovjek izuzetnih vrlina.

Jeste li tražili mjesto dogradonačelnika?

Nisam tražio za sebe mjesto dogradonačelnika, jer realnost je da je HDZ presnažan u ovom trenutku i nije im potreba davati visoke funkcije bilo kojem partneru, unatoč tomu što smo mi najbitniji i najsnažniji koalicijski partner. Nas gradski odbor je donio odluku da HDZ sam formira svoj tim u vrhu. Smatram da se politika ne smije voditi ucjenama nego zajedničkim idejama za dobrobit građana.

Na koji će način vaši ljudi pridonijeti koaliciji?

Naši stručnjaci će imati prilike sudjelovati u svim projektima, a bit će ih jako mnogo u skoro vrijeme. Htjeli to neki priznati ili ne, Zadar raste i u razvoju ne staje. Polako ali sigurno pretiče sve ostale gradove u našoj Domovini. Turistički, gospodarstveno i ekonomski u sljedećem ćemo ga mandatu podići na još jednu višu, zavidnu razinu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...