”Zauvik pamtit će ti ime”; 3. travnja 2008. umro Hrvoje Ćustić

”Nikada ga neću zaboraviti. Majica s njegovim likom uvijek je uz mene i tako će biti cijele karijere” –  to stalno ističe vratar hrvatske nogometne reprezentacije Danijel Subašić, u znak sjećanja na tragično preminulog prijatelja i suigrača u dresu Zadra Hrvoja Ćustića.

U četvrtoj minuti prvenstvene utakmice protiv Cibalije 29. ožujka 2008. na stadionu Stanovi Hrvoje Ćustić je u dvoboju s mladim Tomislavom Jurićem udario u betonski zid uz aut-liniju te zadobio frakturu lubanje i nagnječenje mozga.

U teškom stanju odvezen je u zadarsku bolnicu, gdje je operiran. Idućih dana stanje mu se pogoršalo, imao je povišenu temperaturu, te je 3. travnja 2008. podlegnuo teškim ozljedama.

Hrvoje Ćustić od djetinjstva je pokazivao izniman talent i interes za nogomet. Karijeru je počeo u juniorima NK Zadra. Kao kadet 1999. prelazi u Hajduk. Nakon kratkog boravka u Splitu, vraća se u Zadar i priključuje seniorskoj momčadi. Prošao je i sve selekcije hrvatske mlade reprezentacije.

Osim za Zadar, dvije godine igrao je za NK Zagreb, mjesec dana proveo je u Međimurju, pa se nakon kratke avanture vratio u rodni Zadar.

Mnogima je bio uzor, posebno igračima Zadra, budućim proslavljenim reprezentativcima Luki Modriću i Danijelu Subašiću. Bio je skroman, živio je i umro za nogomet – i navijači to nisu zaboravili.

Navijačka skupina ”Tornado” na tribinama mu na svakoj utakmici odaje počast, a na spomen-ploči na groblju u Murvici su napisali ”Zauvik pamtit će ti ime”, prenosi HRT.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...