Vaicanto festival u Zadar dovodi Queenvention; Najveći europski Queen tribute bend priprema spektakularan show

Queenvention je glazbeni projekt posvećen grupi Queen i glazbenom POP/ROCK pravcu koja se održava kao tema premijernog izdanja Vaicanto Festivala.

Najveći europski Queen tribute bend donosi spektakularan show od čak 50 vrhunskih glazbenika redom članova simfonijskog orkestra koji će u specijalnom aranžmanu zajedno sa umjetničkim zborom izvoditi najveće uspješnice jednog od najutjecajnijih bendova svih vremena zajedno, a u jednom djelu će im se pridružiti i nadolazeća svjetska sopranistička zvijezda Nela Šarić.

Queen Real Tribute u deset godina postojanja obišao je čitav svijet. Samo u Brazilu odsvirali su više od 70 koncerata u čak četiri briljantne turneje, a na koncertnim postajama koje su obišli nalaze im se još i Portugal, Kina, Rusija, Italija

Francuska, Češka, Švicarska, Austrija, Bugarska, Rumunjska, Makedonija, Slovenija, Crna Gora, te Hrvatska.

Svojim talentom preslikavanja originala zadivili su zapanjenu publiku, a 2008. upravo u Zagrebu snimili su i live koji je izašao na DVD-u „Magic Rhapsody“.

Posljednji rasprodani koncerti u Lisinskom, Sava centru te Mariboru samo su dokaz energije kojom zrači ovaj glazbeni projekt.

 

Detalji kojima bend posvećuje pozornost u scenskom nastupu su također fascinantni.

Frontmen nosi identične kostime kakve je nosio karizmatični Freddie Mercury, gitarist koristi model gitare baš kao i Brian May te svira kovanicom umjesto trzalicom kako bi dočarao originalni Queen zvuk.

„The Show Must Go On“, „We Will Rock You“, „Bohemian Rhapsody“, „I Want To Break Free“ i „We Are The Champions“ samo su neki od megahitova legendarne grupe Queen koje će uz Queen Real  Tribute u posebnom aranžmanu interpretirati simfonijski orkestar i zbor predvođen dirigentom.

PROGRAM:

Q&A panel i predavanje Peter Freestone
Mjesto održavanja: atrij palače Cedulin

Datum: 19.07.

Početak: 20.45

„Dinner with Freddie“
Mjesto održavanja: atrij palače Cedulin

Datum: 19.07.

Početak: 22.00

QUEEN REAL tribute SYMPHONY vol.1 Zadar
Mjesto održavanja: Forum, Zadar

Datum održavanja: 20.07

Vrijeme: 21.00

Sve informacije o događaju i aktivnostima možete pratiti putem Facebok stranice projekta @vaicantofestival i Instagrama @vaicantofestival.

Ulaznice će biti dostupne od 22.05. putem sustava Eventima te na ostalim mjestima za prodaju o kojima ćemo pravodobno obavijestiti javnost.

 
queenQueen Real TributeVaicanto festival