Postanite majstorom WhatsAppa uz ove super korisne trikove

WhatsApp je trenutno s razlogom najpopularnija aplikacija za razmjenu poruka. Aplikaciju koristi jako puno ljudi, ima jednostavno sučelje i omogućava slanje poruka, zvučne i video pozive putem podatkovne mreže. Pobrojali smo nekoliko trikova uz koje će vaše svakodnevno iskustvo u Facebookovoj aplikaciji postati još bolje.

Svaki razgovor može imati svoju pozadinu

Pozadinu svakog razgovora u WhatsAppu možete zamijeniti bilo kojom fotografijom. Za ubacivanje nove pozadine odite u Settings > Chats > Chat Wallpaper > Choose Wallpaper Library i tamo izaberite neku od predloženih pozadina ili slikom iz albuma na vašem smartfonu.

Razgovore je moguće pretraživati

Razgovori u WhatsAppu znaju trajati dugo i vrlo se lako izgubiti u planinama poruka – pogotovo ako u nekoj od njih piše nešto važno. Ne brinite – sve poruke unutar razgovora možete pretražiti pritiskom na polje za pretragu. To možete raditi i izvan razgovora, što je ekstra korisno ako ne znate u kojem se točno razgovoru nalazi poruka koju tražite.

Razgovor možete zalijepiti na vrh liste

Ako s nekom osobom razgovarate češće nego s drugima, olakšajte si život i priljepite razgovor na vrh liste. Ako koristite iPhone, pritisnite na poruku i povucite prstom prema desno i nakon toga birajte ‘Pin Chat’. Na Androidu dugim pritiskom prsta birajte razgovor i nakon toga pritisnite na pribadaču na vrhu ekrana, objašnjava Lifewire.

Dajte si malo diskrecije i arhivirajte razgovor

Nekad davno smo koristili aplikaciju Kibo kako bi omogućili tajne raztovore u WhatsAppu, no sad se moramo osloniti na arhiviranje. Nakon što razgovor arhivirate, on nije trajno izbrisan već se krije ispod glavne liste. Da biste arhivirali razgovor na iOS-u, povucite prstem prema lijevo i birajte Archive.

Na Androidu držite dugo pritisnut prst na razgovoru i birajte mapu s arhivama kako biste ga sakrili.

Znate li da možete privatno odgovoriti na poruke u grupnim razgovorima?

Ako razgovarate sa, recimo, deset ljudi i želite poslati poruku samo jednoj osobi, na iPhoneu dugo pritisnite na poruku osobe kojoj želite odgovoriti, nakon toga birajte More i Reply Privately. Otvorit će se privatni razgovor sa tekstom u kojeg možete upisati sve što vam je na duši.

Situacija na Androidu je slična: držite dugo pritisnutu poruku i nakon toga tri točke u gornjem desnom kutu. Tamo pronađite stavku Reply Privately i nakon toga napišite poruku.

Ne želite propustiti niti jedan trenutak? Ostanite dostupni i online

Želite da vam status na WhatsAppu stalno bude ‘Online’? Nažalost, ovaj trik ne radi ako ste prijavljeni na smartfonu, no izvediv je ako koristite web aplikaciju. Ona, podsjetimo, sinkronizira sve što se odvija na aplikaciji u telefonu i vaš status zaključava na ‘online’, makar ste aplikaciju milimalizirali, prenosi Tportal.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...