Lovre Sikirić pobjednik plank challengea, načelnik Sekula najavio nova ulaganja u sportsku infrastrukturu

Danijela Krstičević, Teo Lonić i Lovre Sikirić pobjednici su natjecanja upriličenih u subotu ujutro na bibinjskom Trgu dr. Franje Tuđmana u sklopu Vikend akcije, dvodnevnog zabavno-edukativnog projekta udruge Aktivno Bibinje, kojima se i Bibinje ucrtalo u kartu mjesta uključenih u Europski tjedan sporta.

Danijela se pokazala najuspješnijom u košarkaškom izazovu izvođenja slobodnih bacanja,  Teo je bio najbolji u tehniciranju nogometnom loptom, dok je Lovri trebalo točno pet minuta u plank položaju za pobjedu u najzahtjevnijem izazovu na kojem su sudjelovale i dvije hrabre 13-godišnje djevojčice Gabriela Sikirić i Luna Kandić.

Šušur koji je potrajao dva i pol sata otvorio je načelnik Općine Bibinje Šime Sekula koji je najavio nova ulaganja u sportsku infrastrukturu mjesta:

Tjelesna aktivnost je samo mali, ali vrlo važan korak k zdravlju, bez obzira na godine, zanimanje ili tjelesnu pripremljenost. Budimo aktivni, ne samo danas, vježbajmo i budimo aktivni svaki dan. Mi u Općini Bibinje to itekako znamo. Zato izdvajamo značajna proračunska sredstva za sport. U idućem razdoblju ulagat ćemo u sportsku infrastrukturu. Kroz ljeto su napravljena značajna ulaganja u nogometno igralište Franko Lisica. Napravljen je novi ogradni zid, postavljen je automatski sustav za navodnjavanje. Uskoro kreće i postavljanje prvih sprava za vježbanje na otvorenome na plaži Lipauska, a u pripremi  je i projekt uređenja trail staza koji je inicirao PD Babulj. Trail staze uređivat će se u fazama, kroz iduće četiri godine. Osim trail staza izradit će se vidikovci na kojima će biti postavljene sprave za vježbanje na otvorenom, rekao je Sekula.

Uslijedilo je zajedničko vježbanje malih i velikih Bibinjaca pod stručnim vodstvom trenerica Lucije Štrmelj i Maje Nekić iz zadarskog Proprio centra, a potom i predstavljanje bibinjskih sportskih udruga i klubova.

Malonogometni klub Tornado djeluje već 20 godina, a najveći motivi malonogometašima su predstavljanje svoga mjesta i druženje.

Nogometni klub Bibinje osnovan je prije 73 godine, ima pet trenera i sedam sekcija te prima nove članove tijekom cijele sezone.

Ženski odbojkaški klub Bibinje samostalno radi s odbojkašicama od 2010 godine, a do tada je bio u sklopu Odbojkaškog kluba Bibinje pod kojim je sada samo muška sekcija. Tradicija bavljenja odbojkom u  Bibinjama je duga 41 godinu, a osnivač i pokretač odbojkaških aktivnosti Vlado Fuzul i danas živi ovaj sport.

Simbol mjesta je i Šahovski klub Goran koji će u studenom Svečanom skupštinom obilježiti pedesetu obljetnicu djelovanja, a i ove sezone participira u državnoj Prvoj B ligi.

Klub jedrenja na dasci Bibinje dio je bibinjske sportske obitelji od 2003. godine, a kako su na današnjoj prezentaciji poručili jedriličari u njihove redove dobrodošli su svi koji su neozbiljni i vole zabavu.

Najmlađi član sportske zajednice mjesta su Mažoretkinje Bibinje koje su krenule s radom u listopadu 2020. godine i već sada imaju tri formacije te se uveliko spremaju za Svjetski kup koji će se 23. i 24. listopada održati na Višnjiku.

Karate klub Petrina djeluje od 2009. godine te radi sa svim uzrastima, od predškolske djece do veterana. U svojoj su povijesti iznjedrili tri nositelja crnog pojasa – 1.DAN.

Košarkaški klub Bibinje slavi desetu obljetnicu djelovanja, u svojim redovima ima osmoškolce, kako dječake, tako i djevojčice. Želja je Bibinjaca, jednog dana imati i vlastite seniorske selekcije, ali i da se kao vatreni navijači KK Zadar pohvale sa svojim mještaninom u dresu prve momčadi perjanice zadarskog sporta.

Članovi Planinarskog društvo Babulj, a 90 ih je redovnih, uz bavljenje planinarstvom prakticiraju i organizaciju eko akcija, izložbi, edukativnih predavanja i izleta.

Ronilački klub Sveti Roko, koji okuplja zaljubljenike u more i očuvanje mora te ima sekciju ronjenja s bocom, je objavio početak rada sekcije ronjenja na dah.

Drugi dio programa Vikend akcije kojem je mjesto radnje Trg dr. Franje Tuđmana na rasporedu je u nedjelju kada će se pozornost posvetiti zdravoj prehrani i degustacijama u projektu nazvanom Zdravi doručak. Početak je u 9:30 sati, a osim stručnjaka nutricionista nositelji eventa su bibinjski kuhari i ugostitelji.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...