Emmezeta Mercury - Otvoreno

FOTOGALERIJA Sinoć je održana Ribarska večer na Trgu svetoga Jure

Red ispred kućica na Trgu svetoga Jure nije prestajao sve dok se posljednja srdela i lignja nisu ispekle na grilu. Čak 30 kilograma srdela i 15 kilograma liganja otišlo je sinoć uoči i za vrijeme manifestacije Virska terca, pa se obnovljena tradicija Ribarske večeri pokazala u punom sjaju, odnosno mirisu i okusu tradicionalne Dalmacije.

– Cijene od 3 eura za porciju srdela ili liganja s kruhom i čašom vina bile su prigodne, tek toliko da se pokriju troškovi. Sretni smo da su domaći ljudi i gosti na otoku pozitivno reagirali, pa ćemo u srpnju i kolovozu ponoviti ovo druženje. Sljedeća Ribarska večer bit će 16. srpnja u Biskupljači – najavljuje novo druženje direktor destinacijske menadžment kompanije Vir turizam Kristijan Bašić.

Nova Ribarska večer bit će gastronomski još raskošnija od sinoćnje na Trgu svetoga Jure, jer će se u Biskupljači na gradelama sredinom srpnja naći orade i brancini. Sponzori ovog događaja bili su Vir turizam i virska Turistička zajednica, a herojski posao na grilu odradili su voditelj kuhinje restorana Kotarina Jakov Buškulić i kuharica Nataša Glavan, dok je ostatak kuhinje virskog restorana pripremao domjenak za klapske pivačice i pivače.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...