Savjetovanje o biljkama i izračunavanje ekološkog otiska na Narodnom trgu

Predsjednica udruge Mirjana Galić–Tomić, dipl.ing agr. i članica udruge Iva Lukin, dipl.ing.agr., provodit će aktivnost savjetovanja građana/ki na temu  bolesti, štetnici i fiziološki uzročnici oštećenja biljaka u uzgoju. Njihov gost bit će Ernest Čubrić, također član udruge „Eko-Zadar“ koji će prezentirati pripravke od gaveza i koprive za “njegu” biljaka.

U isto vrijeme, u sklopu projekta Zeleni kalendar, voditeljica ovog projekta Atana Grbić provest će aktivnost  izračunavanja ekološkog otiska građana što će biti prvi puta da se zadarskoj javnosti prezentira izračunavanje ekološkog otiska.

Ekološki otisak predstavlja zbroj svih “ekoloških usluga” koje ljudi “zahtijevaju” od određenog prostora. Ekološki otisak mjeri se u hektarima i pokazuje koliko je svakome od nas, odnosno pojedinom gradu ili državi, potrebno površine da zadovolji svoje potrebe u hrani, stanovanju, energiji,  transportu ili zbrinjavanju otpada. Izračunavanjem ekološkog otiska djelujemo na smanjenje istog dok će se svim predloženim akcijama udruge „Eko–Zadar“ kontinuirano raditi na poboljšanju kvalitete života, rekla je Grbić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...