HRVATSKI NOVINAR O SRBINU IZ ZADRA: “Vidi se da je prošao srpsku školu košarke, naši izgledaju kao rukometaši!”

Košarkaši Zadra jedno su od najugodnijih iznenađenja ove sezone u ABA ligi, izborivši plasman u play-off gdje su u dva susreta ispali od Budućnosti, piše telegraf.rs.

Ipak, da se u Zadru radilo odlično, potvrđuju priznanja koja su dobili trener Daniel Jusup i igrač Luka Božić – za najboljeg trenera i najkorisnijeg igrača.

Poseban dio te momčadi bio je i Arijan Lakić koji je u Zadar došao na mala vrata, a pokazao se kao jedna od ključnih karika uspjeha ove sezone. Momak koji je u Zvezdi proveo četiri godine dobio je veliko povjerenje Jusupa i igra u prosjeku preko 32 minute.

Hrvatski novinar Tomislav Horvat imao je vrlo zanimljivo zapažanje o Lakiću, za kojeg kaže da jasno pokazuje da je školovan igrač, a sve je usporedio sa sustavom u Hrvatskoj.

Igrač Zadra Arijan Lakić tipičan je primjer igrača koji je prošao srpsku školu košarke. Svaki njegov potez na terenu pokazuje da je školovan igrač, za razliku od dosta hrvatskih mladih igrača koji izgledaju kao rukometaši. Nije čudo da Lakić kod Jusupa igra 32 minute u ABA ligi, podvukao je Horvat.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...