Bajić se napokon oglasio o svojoj zamjenici

Nakon što je početkom tjedna buknula afera s kupovanjem ispita na Medicinskom fakultetu, i dalje nije jasno je li zamjenica glavnog državnog odvjetnika Višnja Lončar bila upoznata s time da su joj muž i sin bili sudionici korupcije afere. Odluku o njezinom statusu glavni državni odvjetnik Mladen Bajić trebao bi donijeti sljedeći tjedan

‘Jedino što mogu odgovoriti je da ispitujemo sve okolnosti i da ćemo zavisno od utvrđenih činjenica donijeti odluku’, kratko je kazao Bajić novinarima u Saboru.

Na pitanje kada bi mogla biti donijeta odluka o statusu Višnje Lončar, Bajić je odgovorio: ‘Brzo. U toku sljedećeg tjedna.’

Podsjetimo, početkom tjedna došlo je do uhićenja profesora i zaposlenika Medicinskog fakulteta zbog kupovanja ispita, a među uhićenima bili su i muž i sin zamjenice glavnog državnog odvjetnika Višnje Lončar.

Afera na Medicinskom fakultetu buknula je nakon što je Marko Svalina, nedavno uhićeni djelatnik policijskog USKOK-a, osumnjičen da je podatke iz tajnih istraga otkrivao trećim osobama, pa i pojedincima iz krim miljea, upozorio jednog od članova obitelji Lončar da je suprug Bajićeve zamjenice upao u tajne mjere prisluškivanja. Informacija je potom navodno došla do Višnje Lončar koja je sve prijavila Bajiću. Prije toga Višnja Lončar, prema pisanju medija, nije znala što joj rade muž i sin, no ako se ustanovi da je ipak znala, bit će razriješena, a njezina karijera u Državnom odvjetništvu bit će završena.

 

Izvješće o Bajićevom radu odgođeno za idući tjedan

Iako je izvješće o radu državnih odvjetništava odgođeno za idući tjedan HDZ-ova zastupnica Jadranka Kosor i SDP-ova Ingrid Antičević Marinović već su danas najavile kako će izvješće podržati.

‘Oni su, ja mislim, vrlo dobro odradili svoj posao i jedan od tih kamenčića u mozaiku zaslužnih za završetak pregovora. Dakle, velik posao je odrađen’, rekla je za Media servis Kosor.

‘Napredak je. U svim dobrim stvarima kad se događaju treba jedno određeno vrijeme. Rekla bih da je prekretnica ipak bio novi Zakon o kaznenom postupku na koji mnogi imaju primjedbe upravo zbog njegove efikasnosti’, kazala Antičević Marinović.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...