Bajić se napokon oglasio o svojoj zamjenici

Nakon što je početkom tjedna buknula afera s kupovanjem ispita na Medicinskom fakultetu, i dalje nije jasno je li zamjenica glavnog državnog odvjetnika Višnja Lončar bila upoznata s time da su joj muž i sin bili sudionici korupcije afere. Odluku o njezinom statusu glavni državni odvjetnik Mladen Bajić trebao bi donijeti sljedeći tjedan

‘Jedino što mogu odgovoriti je da ispitujemo sve okolnosti i da ćemo zavisno od utvrđenih činjenica donijeti odluku’, kratko je kazao Bajić novinarima u Saboru.

Na pitanje kada bi mogla biti donijeta odluka o statusu Višnje Lončar, Bajić je odgovorio: ‘Brzo. U toku sljedećeg tjedna.’

Podsjetimo, početkom tjedna došlo je do uhićenja profesora i zaposlenika Medicinskog fakulteta zbog kupovanja ispita, a među uhićenima bili su i muž i sin zamjenice glavnog državnog odvjetnika Višnje Lončar.

Afera na Medicinskom fakultetu buknula je nakon što je Marko Svalina, nedavno uhićeni djelatnik policijskog USKOK-a, osumnjičen da je podatke iz tajnih istraga otkrivao trećim osobama, pa i pojedincima iz krim miljea, upozorio jednog od članova obitelji Lončar da je suprug Bajićeve zamjenice upao u tajne mjere prisluškivanja. Informacija je potom navodno došla do Višnje Lončar koja je sve prijavila Bajiću. Prije toga Višnja Lončar, prema pisanju medija, nije znala što joj rade muž i sin, no ako se ustanovi da je ipak znala, bit će razriješena, a njezina karijera u Državnom odvjetništvu bit će završena.

 

Izvješće o Bajićevom radu odgođeno za idući tjedan

Iako je izvješće o radu državnih odvjetništava odgođeno za idući tjedan HDZ-ova zastupnica Jadranka Kosor i SDP-ova Ingrid Antičević Marinović već su danas najavile kako će izvješće podržati.

‘Oni su, ja mislim, vrlo dobro odradili svoj posao i jedan od tih kamenčića u mozaiku zaslužnih za završetak pregovora. Dakle, velik posao je odrađen’, rekla je za Media servis Kosor.

‘Napredak je. U svim dobrim stvarima kad se događaju treba jedno određeno vrijeme. Rekla bih da je prekretnica ipak bio novi Zakon o kaznenom postupku na koji mnogi imaju primjedbe upravo zbog njegove efikasnosti’, kazala Antičević Marinović.

Ostavi komentar koristeći FacebookListen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar