Cestitka_Uskrs

Fra Šime jednom tjedno mora u policiju

Fra Šime Nimac, bivši župnik Baške Vode koji se i dalje nalazi na slobodi zahvaljujući odluci Izvanraspravnog vijeća Županijskog suda u Splitu nakon što je odbilo žalbu Županijskog državnog odvjetništva, morat će se jednom tjedno javljati u policijsku postaju u Benkovcu.
Jutarnji list doznaje kako mu je u utorak prvo izvršen pretres stana u Splitskoj ulici u Biogradu a potom je pregledan i svećenikov luksuzni automobil koji je parkiran u krugu biogradske policije. Potom je pregledana i njegova, 800.000 kuna vrijedna jahta.

Iako se fratar Nimac koristio tom jahtom, a nedavno je ispred nje u marini bio parkiran i njegov passat, doznaje se kako brod nije registriran na njega već na ime supruge jednog biogradskog poduzetnika. Umjesto vlasnice, na pretres je došao opunomoćenik.

Fra Šime ima prijavljeno prebivalište u Lišanima Ostrovičkim, gdje mu žive majka i otac, a kako je to područje djelovanja benkovačke policije njima će se i morati javljati jednom mjesečno. Ukoliko samo jednom prekrši tu obavezu, mora u istražni zatvor.

Oduzeta mu je i putovnica, ali ne i osobna iskaznica jer je riječ o osnovnom identifikacijskom dokumentu. Teorijski, može bezbrižno putovati u susjedne države za koje ne treba putovnicu, jer mu nije ni zabranjeno napuštanje Hrvatske.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...