I dalje sunčano i toplo do +27

Razdoblje sunčanog i toplog vremena nastavit će se i narednih dana barem do sredine sljedećeg tjedna, a temperature će, kako na kopnu tako i na Jadranu, nerijetko prelaziti 25 stupnjeva Celzijevih, najavljuju prognostičari

U petak će u unutrašnjosti biti pretežno sunčano. Jedino je tijekom jutra moguća magla ili niska naoblaka. Vjetar će biti slab južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka kretat će se uglavnom od 6 do 11°C, dok će najviša dnevna biti od 21 do 25°C. U slučaju duljeg zadržavanja magle temperatura može biti koji stupanj niža.

Na Jadranu će tijekom cijelog dana biti pretežno sunčano, u Dalmaciji i vedro. Tijekom jutra na sjevernom Jadranu moguće je formiranje niskih oblaka ili magle. Na sjeveru će puhati slab, a na jugu do umjeren sjeverozapadni vjetar. Jutarnja temperatura zraka bit će od 12 do 17°C, a najviša dnevna od 20 na sjeveru do 25°C na jugu. Na sjevernom Jadranu, u slučaju duljeg zadržavanja magle, bit će koji stupanj niža.

U subotu će u kopnenom području biti pretežno sunčano uz mogućnost magle koja bi se mogla zadržati veći dio dopodneva. Puhat će slab vjetar promjenjivih smjerova. Jutarnja temperatura zraka uglavnom će biti od 6 do 11°C, u slučaju magle koji stupanj niža, a najviša dnevna od 21 do 26°C.

Na Jadranu će tijekom cijelog dana biti pretežno sunčano, u Dalmaciji i vedro. Na sjeveru će puhati slab do umjeren, a na jugu umjeren s jakim udarima sjeverozapadni vjetar. Jutarnja temperatura zraka bit će od 12 do 17°C, na otocima koji stupanj viša, a najviša dnevna od 20 na sjeveru do 26°C na jugu.

I nedjelja će u kopnenom području biti pretežno sunčana i dalje uz mogućnost magle koja bi se mogla zadržati veći dio dopodneva. Puhat će slab vjetar promjenjivih smjerova. Jutarnja temperatura zraka uglavnom će biti od 6 do 11°C, u slučaju magle koji stupanj niža, a najviša dnevna od 22 do 27°C.

I na Jadranu će tijekom cijelog dana u nedjelju biti pretežno sunčano, u Dalmaciji i vedro. Na sjevernom i južnom Jadranu puhat će slab do umjeren sjeverozapadnjak dok bi na srednjem Jadranu mogao imati jake udare. Jutarnja temperatura zraka bit će od 13 do 18°C, na otocima koji stupanj viša, a najviša dnevna od 22 do 27°C.

Novi radni tjedan počinje i dalje stabilno pa će u ponedjeljak u kopnenom području biti pretežno sunčano, ali je i dalje tijekom jutra moguć razvoj niske naoblake ili magle. Vjetra ne bi trebalo biti ili će biti slab promjenjiva smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom će se kretati od 7 do 12°C, a najviša dnevna od 19 do 24°C, u slučaju duljeg zadržavanja magle koji stupanj niža.

I na Jadranu se nastavlja period stabilnog vremena pa će tijekom cijelog dana biti pretežno sunčano, u Dalmaciji i vedro. Tijekom dopodneva na sjevernom će Jadranu puhati slab do umjeren sjeverozapadnjak dok će na južnom Jadranu puhati slabo do umjereno jugo. Tijekom dana vjetar bi trebao utihnuti pa će na cijelom Jadranu biti slab promjenjiva smjera. Jutarnja temperatura zraka bit će od 14 do 18°C, a najviša dnevna od 22 do 26°C.

U nastavku tjedna nastavlja se period stabilnog vremena, pa će u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu biti pretežno sunčano, do vedro u Dalmaciji. U kopnenim područjima i dalje su mogući jutarnji razvoji niske naoblake ili magle koja bi se mogla i dulje zadržati. Temperature će biti bez značajnijih promjena, jedino će u slučaju dugotrajnijeg zadržavanja magle biti koji stupanj niže.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...