ownCloud – kućno cloud rješenje

Koristite li Dropbox ili slične aplikacije na svojim računalima i mobilnim uređajima? Brine li vas gdje se fizički nalaze vaše slike i dokumenti i tko im sve ima pristup? Ako je odgovor na oba pitanja da, ownCloud ima rješenje.

ownCloud je rješenje u oblaku koji je fizički smješteno na vašem kućnom računalu ili serveru, što vam omogućuje potpunu kontrolu gdje su vaši dokumenti i tko ima pristup njima u bilo kojem trenutku. Ekipa iz SUSE linuxa potrudila se napraviti virtualni image svog operativnog sustava verzije 12.1 s predinstaliranim ownCloud – om. Sve što trebate napraviti je skinuti image i pokrenuti ga u VMWare – u, ili Virtual Box – u, upisati adresu virtualnog servera u vaš browser ili android / iOs aplikaciju, i spremni ste za upload vaših dokumenata.Browser aplikacija dolazi s preglednikom slika, videa i glazbe te detaljnom administracijom.

Mana ownClouda je što su vaši dokumenti dostupni samo dok ste na kućnoj mreži, ako ste napredniji korisnik možete vaš server učiniti javno dostupnim te imati pristup svojim dokumentima bilo gdje i bilo kad. Za one malo manje napredne preporučujemo neki od more tutoriala na internetu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...