Potpredsjednik FIFE: UEFA mora izbaciti Srbiju iz budućih natjecanja!

Jim Boyce, potpredsjednik FIFE, u razgovoru za BBC Radio 5 izjavio je kako se nada da će UEFA drastično kazniti Srbiju zbog sramotnog ponašanja srpskih navijača na stadionu u Kruševcu. Podsjećamo, pri završetku dvoboja mladih U-21 reprezentacija Srbije i Engleske, srpski navijači rasistički su vrijeđali tamnopute Engleze, a osim toga na njih su bacali kamenje, stolice, kovanice. Takvo ponašanje Srba naišlo je na zgražanje i osudu u engleskoj javnosti.

“UEFA bi trebala oštro kazniti Srpski nogometni savez. Mislim da bi trebali igrati utakmice pred praznim tribinama, a čak se zalažem i za to da ih se izbaci nekog budućeg europskog natjecanja”, oštro je poručio Boyce.

“Ovo nije prvi put da gledamo ovakve slike iz Srbije, koja ima veliki problem s rasizmom. A ja kao veliki protivnik rasizmu, u bilo kakvom obliku, smatram da bi UEFA trebala drastično kazniti Srbiju”, izjavio je Boyce.

 

 

“Kretene ne zanima nogomet, ali ni novčane kazne”

UEFA će odluku o visini kazne donijeti 22. studenog, a unatoč tome što delegat, prema pisanju srpskih medija, nije u izvještaju naveo rasističke ispade na stadionu, Boyce se nada kako Srbija neće biti kažnjena samo financijski.
“Mislim, povijest nas uči da novčane kazne jednostavno nisu dovoljne, jednostavno nemaju veliki učinak. Kreteni koji uzrokuju takve probleme ne zanima nogomet, ali ni to što će klub i nogometni savez morati platiti visoku odštetu zbog njihovog sramotnog ponašanja”, poručuje Englez.

“UEFA mora poduzeti neke ozbiljne mjere, a naročito protiv Srbije”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...