U Bednji 14 cm snijega, u Komiži 21°C

U Gorskom kotaru, Lici i Zagorju od sinoć pada prvi ovojesenski snijeg. Sniježi i u Zagrebu. U Bednji je napadalo 14 centimetara snijega, u Parg-Čabru 12, a u Delnicama 9. Snijeg pada i u Varaždinu (3) te na Sljemenu (4). Državni hidrometeorološki zavod najavio je da bi u Gorskom kotaru i Lici moglo napadati do 20 cm snijega.

Vrlo su visoke temperature na krajnjem jugu Hrvatske. U Dubrovniku, Pločama i na Mljetu u 7 sati izmjereno je 20 stupnjeva, a u Komiži 21. U Splitu, Metkoviću i na Palagruži bilo je 19 stupnjeva. U nizinskoj Hrvatskoj temperature su od nule do tri stupnja, a u gorskoj Hrvatskoj nekoliko stupnjeva ispod nule.

Zimske službe zbog snijega imaju posla. Probleme stvara i jaka bura. Zbog jakog vjetra na autocesti Zagreb-Split između čvorova Maslenica i Gornja Ploča smiju voziti samo osobna vozila. Uz autocestu Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovica i Bosiljevo, zimski uvjeti vrijede i na autocesti od Krapine do Trakoščana. Zbog snijega ili susnježice promet je sporiji i otežan autocestom od Komina do Goričana.

Na Krčkome mostu zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle. Kolnici su mokri i skliski u Istri, na sjevernom Jadranu, u Lici, Dalmaciji, Slavoniji te u središnjim prdjelima. Prekinute su katamaranske linije na riječkom području. Ne plove ni katamarani iz Splita prema Visu, Hvaru, Supetru i Korčuli.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...